RTÜK Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Radyo Televizyon Üst Kurulu, 60 kamu personeli alımı başvuru ekranı açıldı. RTÜK 'ten yapılan açıklama ve başvuru ekranı haberimizin devamında.

RTÜK Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

RTÜK personel alımı başvuru ekranı açıldı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu kamu personeli alımı ilanı geçtiğimiz Aralık ayında Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası ile RTÜK internet sayfasından duyuruldu. Yayımlanan ilana başvurular bugün başladı.

RTÜK tarafından yapılan son dakika açıklamasında , saat 10,00 ‘da kamu personeli alımı başvuru ekranının açıldığı ve başvuruların alınmaya başladığına yer verildi.

MEZUNİYET ŞARTI

RTÜK kamu personeli alımına başvuru yapacak adayların kontenjanlara göre mezuniyet dağılımı şu şekilde;

ÖĞRENİM DALLARI

KONTENJAN

2017/2018 KPSS

Hukuk

20

KPSSP:4

Maliye

3

KPSSP:19

İktisat

3

KPSSP:14

İşletme

2

KPSSP:24

Türk Dili ve Edebiyatı

2

KPSSP:3

Sosyoloji

2

Psikoloji

2

Tarih

1

İletişim

5

Elektrik-Elektronik, Elektronik,

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

8

KPSSP:2

Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği

10

İstatistik

2

KPSSP:12

TOPLAM

60

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,
  • Üniversitelerin en az dört yıllık öğrenim veren fakülte veya yüksekokulları ile denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışındaki eğitim kurumlarının yukarıda sayılan bölümlerinden mezun olmak,
  • 01/01/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1984 ve sonraki tarihlerde doğanlar),
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-28 Mayıs 2017 ve 22-29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) başvuruda bulunulan puan türünden 70 ve üzerinde puan almış olmak,
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavının İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça bölümlerinden (YDS 2017 veya 2018 yılı) asgari (D) düzeyinde veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,
  • KPSS'den, Üst Kurul tarafından ilanda belirtilen puan türlerinden en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere yapılan sıralamada, ataması yapılacak uzman yardımcısı kadro sayısının dört katına kadar aday arasına girmiş olmak (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilecektir.),
  • Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belgeleri Üst Kurula vermiş olmak,

BAŞVURU ŞEKLİ

RTÜK kamu personeli alımı başvurusu aşağıdaki internet sayfası üzerinden yapılacaktır. Başvurular 18 Ocak saat 18,00 ‘a kadar yapılacak.

RTÜK tarafından başvuru ekranında verilen açıklamalar şu şekilde;

  1. Başvuruya başlamadan önce son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafınızı; kişisel bilgisayarınıza veya başvuru işlemlerini yapacağınız bilgisayara yükleyiniz. Başvuru formu açıldığında sizden fotoğrafınızı başvuru formuna eklemeniz istenilecektir. Fotoğrafınızı eklemeden başvurunuz tamamlanmayacaktır. FOTOĞRAFLARINIZIN JPG FORMATINDA OLMASINA DİKKAT EDİNİZ. Fotoğraf büyüklüğü için izin verilen maksimum kapasite 2MB dir. Daha büyük fotoğraf göndermeye çalışmayınız.
  2. Sınav seçimi alanında katılmak istediğiniz alanı seçiniz. Seçili alan hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için sınav seçimi kutusu yanındaki ? simgeli düğmeyi kullanabilirsiniz.
  3. Sınav başvurusunda KPSS puanı olarak sadece 2017 ve 2018 yılları kabul edildiğinden KPSS SINAV YILI alanından başvuruda değerlendirilmesini istediğiniz sınav yılını seçmeniz gerekmektedir.
  4. TC Kimlik No, Adı ve Soyadı alanlarını nüfus cüzdanınız/Kimlik Kartınızdaki bilgilerle aynı olacak şekilde yazınız. Bilgilerin eşleşmemesi durumunda başvuru yapılamayacaktır. BİLGİLERİNİZ DOĞRU OLDUĞU HALDE, HATLARIN YOĞUNLUĞU NEDENİYLE BAZEN HATA MESAJI GELEBİLMEKTEDİR. BU DURUMDA BAŞVURUNUZU DAHA SONRA TEKRAR DENEYİNİZ. Hala hata veriyor ise ekranın sağ üst köşesindeki hata bildirme yerinden hatayı bildiriniz.
  5. Dil Puanı Türü alanında başvuruda değerlendirilmesini istediğiniz Dil Puanı türünü seçiniz. YDS dışında bir dil sinavi (TOEFL vb.) sonucunun değerlendirilmesi için Diğer seçenegini seçiniz. Bu durumda "Puanı yazınız" ibaresinin yanında açılan kutucuğa ilgili sınavdan aldığınız puanı elle giriniz. (Yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri ÖSYM"nin 25.02.2016 tarihli duyurusuna istinaden değerlendirilecektir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) puanı; YDS denkliği bulunmadığından değerlendirilmeye alınmamaktadır.
  6. Dil puanı yılı alanına başvuruda değerlendirilmesini istediğiniz sınavın yılını (2017/2018) seçiniz. Eğer seçtiğiniz yılda birden fazla dil sınavına girmiş iseniz sistem otomatik olarak o yıl içinde almış olduğunuz en yüksek puanı getirecektir.
  7. Başvuru bilgileri ile KPSS ve Dil Puan Bilgilerinin girişini tamamladıktan sonra "Bilgileri Getir" düğmesi ile kimlik, KPSS sonuç ve Dil Puanı bilgilerinizin gelmesini bekleyiniz. Bilgiler geldikten sonra ekranda açılan formda doldurmanız gerekli boş alanları doldurunuz ve forma yerleştireceğiniz vesikalık fotoğrafınızı seçiniz. KAYDET BUTONUNA BASMADAN ÖNCE BİLGİLERİNİZİ MUTLAKA KONTROL EDİNİZ. KAYDET BUTONUNA BASILDIKTAN SONRA FORM ÜZERİNDE DÜZELTME VEYA İLAVE İMKANI BULUNMAMAKTADIR. Formunuzu tam ve doğru doldurduğunuzdan emin olduktan sonra KAYDET butonuna basınız ve formun yazılı çıktısını alıp İMZALAYINIZ ve istenilen belgelerle birlikte, müracaat süresi içinde elden teslim ediniz veya yine müracaat süresi içinde elimizde olacak şekilde postaya veriniz. Başvuru tarihi olarak, sınav başvuru formu ve eklerinin Üst Kurul evrakına giriş tarihi esas alınacaktır. Postadaki gecikmeler ve eksik belgeler ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
  8. Başvurunuzu tamamladığınızda ekrana Aday Numaranız gelecektir. Aday numaranızı bir yere kaydediniz ve unutmayınız. İhtiyaç halinde tekrar formu yazdırabilmeniz için aday numarası istenilmektedir.
  9. LÜTFEN, SINAV BAŞVURUNUZU SON GÜNE BIRAKMAYINIZ.UNUTMAYINIZ, BAŞVURULAR 18 OCAK 2019 CUMA GÜNÜ SAAT 18.00'DE SONA ERECEKTİR.

Başvuru ekranına gitmek için TIKLAYIN

YENİ KAMU İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara