PTT Personel Alımında KPSS Puan Sınırı Kaç Olacak?

PTT yeni dönem personel alımı öncesi bir açıklama daha geldi ve KPSS puan sınırı hakkında bilgi verildi. İşte PTT personel alımı hakkında son bilgiler.

PTT Personel Alımında KPSS Puan Sınırı Kaç Olacak?

PTT personel alımında KPSS puanı kaç olacak?

PTT 2019 yılında personel alımı yapmadı. Yönetmelik değişikliği beklenmesi nedeniyle 2019 yılında ilan yayımlamayan PTT, ilanını 2020 yılında yapılacak. PTT 2020 yılı personel alımı için bir açıklama geldi.

KALDIRILAN KPSS ŞARTI GERİ GETİRİLDİ

2018 yılında yapılan düzenlemede PTT personel alımına yazılı sınav getirildi ve KPSS şartı kaldırıldı. Ancak yüksek mahkeme,  PTT personel alımında KPSS şartı olması gerektiğini ifade ederek bu düzenlemeyi durdurdu.

Geçtiğimiz ay yayımlanan düzenlemede PTT personel alımı şartları yeniden düzenlendi ve PTT personel alımına KPSS şartı getirildi. 

PTT ilanını bekleyenler bu sayfada >>>> TIKLA KATIL

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

PTT personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde :

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış .

- Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

MEZUNİYET ŞARTI

PTT personel alımı mezuniyet şartı için TIKLAYIN

KPSS ŞARTI NE OLACAK?

Daha önce KPSS puanı ile yapılan PTT personel alımında KPSS puanı, lisans mezunu adaylar için 70, ön lisans mezunları için 60  'tı. Yeni alımda da KPSS şartının bu şekilde olması bekleniyor.

Peki sizce KPSS şartı kaç olmalı? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

PTT İLANI GELDİĞİnNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN