PTT personel alımı son dakika açıklaması geldi! Binlerce kişi için flaş duyuru

PTT personel alımına ilişkin son noktayı koydu! İşte ayrıntılar...

PTT personel alımı son dakika açıklaması geldi! Binlerce kişi için flaş duyuru

PTT'nin personel ve işçi alımı hakkındaki son dakika gelişmeleri, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından verilen cevapla aydınlandı. İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç'ın konuyla ilgili soru önergesi sonrası, PTT personel alımının ne zaman gerçekleşeceği, işçi alımının yapılıp yapılmadığı ve başvuruların başlama tarihi merak konusuydu.

Soru önergesinde, PTT personellerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekilirken, konuyla ilgili şu sorular sorulmuştu:

PTT personel alımı ne zaman olacak?

İşçi alımı yapılacak mı?

Personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun imzasıyla verilen cevap ise şu ifadeleri içeriyordu:

ptt personel alacak mı

PTT'nin insan kaynakları süreçleri mevcut düzenlemelere uygun olarak yürütülmektedir. Hiçbir çalışana baskı, mobbing veya sendikal durumundan ötürü ayrımcılık yapılmamaktadır.

Belirlenen posta dağıtım bölgeleri için görevlendirilecek yeterli sayıda personel görevlendirilirken, hiirilecek yeterli sayıda personel görevlendirilirken, hiçbir çalışanın kapasitesinin üzerinde çalıştırılmadığı gözetilmiştir. Bununla birlikte posta dağıtımında çalışanlara sözleşmelerinden kaynaklanan ücretin yanı sıra, performanslarına bağlı olarak ilave ödeme de yapılagelmiştir.

Diğer taraftan kurum içerisinde daha önce farklı zaman dilimlerinde 5 farklı seferde "Görevde Yükselme ve Pozisyon Değişikliği" kapsamında sınav düzenlenmiş, yeni bir sınav hazırlığının ise planlama aşamasında olduğu öğrenilmiştir.

Yakın zamanda bir personel alımı konusunda açık bir bilgi verilmezken, soru önergesinde yer alan personel alımı sorusuna net bir yanıt verilmedi. Bu cevaba göre PTT'nin kısa vadede yeni personel alımı planı bulunmuyor gibi görünüyor."

PTT personel ve işçi alımı için net bir tarih belirtilmezken, mevcut yönetmelikler çerçevesinde atamaların yapıldığı ve yakın zamanda bir alımın gerçekleşmeyeceği açıklandı. İlerleyen günlerde PTT'nin alım politikalarıyla ilgili yeni gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.