PTT'den Haber Var:2022 Personel Alımı Ne Zaman?

PTT resmi internet sayfası ile sosyal medya hesapları üzerinden yapılan son dakika açıklamasına göre merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere gişe görevlisi, güvenlik görevlisi ve postacı alınacak. Son zamanlarda ciddi personel problemi yaşayan kurumların başında gelen PTT, kargo teslimi problemlerini gidermek amacıyla personel ile postacı alımı yapacağını ilan etti. Posta Telefon Telgraf (PTT) bünyesinde istihdam edilmek üzere seçim öncesi personel alımı yapılacağı duyuruldu.

PTT'den Haber Var:2022 Personel Alımı Ne Zaman?

İlana göre postacı, şoför, güvenlik görevlisi ile temizlik personel alımı yapılacak. Unvanlar için müracaatlar ile özel şartlarda belirlendi. KPSS şartı ile personel alım işlemlerinin gerçekleştirileceği duyuldu.

PTT'de postacı unvanı ile çalışmak isteyen adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı almıyor olmaları gerekir. Diğer taraftan 6 aydan fazla hapis yatmamış olmaları da gerektiği gibi erkek adaylar ile ilgili askerlik durum belgesi de talep edilecek,
Güvenlik görevlisi alımı için adayların özel güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olmaları ile beraber KPSS puanlarının 65 üzerinde olması gerekir. 
Temizlik görevlisi pozisyonuna başvuracak adayların 40 yaşını tamamlamamış olması ile en az ilköğretim mezunu olmaları gerekir, 
Kargo teslimlerinde ciddi manada problem yaşayan PTT bu duruma çare bulmak amacıyla personel alımını mecburiyet haline getirdi. İlerleyen tarihlerde personel alımı başvuru ekranı ile başvuru tarihlerini açacağını duyurdu.