Orman Muhafaza Memuru Ne İş Yapar Başvuru Şartları Nedir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay dün Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı teşkilatlarına 5 bin 64 personel alımı yapılacağını duyurmuştu. En büyük paya sahip olan Orman Muhafaza Memuru ne iş yapar ve başvuru için hangi şartlar gerekiyor.

Orman Muhafaza Memuru Ne İş Yapar Başvuru Şartları Nedir

Fuat Oktay’ın açıklaması sonrası Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’de kadro dağılımını paylaştı. 5 bin 64 kadronun 2560 tanesi Orman Muhafaza Memuru kadrosuna ayrıldı. Yapılan duyurular sonrası adaylar Orman Muhafaza Memuru nedir, başvuru şartları nelerdir araması yapıyor. Bu yazımızda  bu soruların cevabını veriyoruz.

Orman Muhafaza Memuru Ne İş Yapar

Orman muhafaza memurları Orman Genel Müdürlüğü kapsamında görev alan kamu memurlarıdır. 657 sayılı kanuna tabi olan Orman muhafaza memurlarının çalışma saatleri günlük 8 saat olup haftalık 5 gün boyunca işlerine devam etmek durumundalardır.

Orman muhafaza memurlarının görev alanları ormanların korunması ve ormanlarda karşılaşılabilecek sorunun ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Orman muhafaza memurları özellikle Orman Ürünleri'nin korunmasında geniş bir yetki alanına sahiptir.

Ormana zarar veren kişilerle mücadele ve yangınlarla mücadele çalışmaları da yine görevleri arasındadır. Orman muhafaza memurları sadece ormanların korunması için değil aynı zamanda orman içerisinde yaşamını sürdüren hayvan ve diğer doğal ürünleri de korumak zorundadır.

Başvuru şartları nelerdir

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,

b)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

c) Son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,

d) Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak,

e) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,

f) Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak, (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

NOT: Başvuru şartları önceki senelerde yapılan alımlarda geçerli olan şartlardır. 2022 alımları için başvurular henüz başlamadığı için başvuru şartlarında değişiklik olabilmesi söz konusudur.

5 Bin 64 Kadro Dağılımı İçin: TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /