OGM 5 Bin İşçi Alımı: Kura Tarihi açıklandı

Orman Genel Müdürlüğü´nün geçtiğimiz haftalarda yayımladığı alım ilanlarına sitemizde yer vermiştik. En az ilkokul mezunları arasından farklı kadrolara alınacak 5 bin geçici işçi ilanı için kura tarihi belli oldu.

OGM 5 Bin İşçi Alımı: Kura Tarihi açıklandı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), alım ilanın yayımlanmasından ardından başvuruları resmi internet sitesi üzerinden almaya başladı. Başvuru süresi boyunca ilana on binlerce aday müracaat etti. Türkiye genelinde birçok şehir için yapılan personel alımında başvuruların sona ermesinin ardından adaylar, nihai listenin yayımlanmasını ve kura çekiminin yapılacağı günü heyecanla beklemeye başladı. Biz de Kamu Bülteni ekibi olarak sizler adına süreci yakından takip ediyoruz.

OGM 5 bin işçi alımı kura çekimi tarihi “28 Nisan” olarak açıklandı. 28 Nisan Perşembe günü başlayacak olup il il çekim günleri değişmektedir. Her il için kura çekim tarihi o ilin Orman Bölge Müdürlüğü sitesinden ve Kura yeri ve tarihi Türkiye İş Kurumu açık iş ilanında açıklanacaktır. Kura çekimi il il yapılacak ve her bir kadro için 4 katı kadar aday belirlenecek. OGM'nin duyurusunda,"Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi Türkiye İş Kurumu açık iş ilanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır." diye ifade edildi.

ALIM YAPACAK KADROLAR

OGM ilanında toplamda 5 bin işçi alımı yapılacak kadrolar aşağıdaki gibi;

Diğer Orman İşçisi pozisyonuna 3937 işçi alınacak,
İtfaiyeci pozisyonuna 500 işçi alınacak,
Aşçı pozisyonuna 280 işçi alınacak,
Diğer Fidanlık İşçileri ve Bahçıvanlar pozisyonuna 183 işçi alınacak
İşletme Elektronik Bakımcısı pozisyonuna 100 işçi alınacak.

NİHAİ LİSTELER İŞKUR SAYFASINDA YAYIMLANDI

İŞKUR, OGM 5 bin işçi alımı için nihai listelerin belli olmaya başladığını duyurdu. Takip etmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

esube.iskur.gov.tr adresine girin

iş arayan kısmından giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan menüde İŞ BAŞVURULARIM kısmına tıklayın.

Daha sonra karşınıza sistem üzerinden yapmış olduğunuz tüm iş başvurularınız çıkacaktır. Buradan OGM'nin ilan numarasına tıklayarak açılan yeni sekmenin en alt kısmında NİHAİ LİSTE yazısını göreceksiniz. Buna tıklayarak listeyi inceleyebilirsiniz.Başvurduğunuz şehir henüz açıklamadıysa daha sonra tekrar deneyip kontrol edebilirsiniz.

Nihai liste, kuraya girecek adayların listesidir. O listedeki adayların hepsi kuraya alınacak ve adaylar kura ile seçilecek.