O bölümlerden mezun olanlara müjde! AFAD memur KPSS puanıyla memur alımını başlattı!

AFAD memur alım ilanını duyurdu! Uzman yardımcısı ve denetçi olabilmek için gereken şartlar haberimizde...

O bölümlerden mezun olanlara müjde! AFAD memur KPSS puanıyla memur alımını başlattı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bünyesindeki eksikliği gidermek amacıyla farklı alanlarda 23 memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Resmi Gazete'de 22 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan ilana göre, AFAD, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında 8 Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçi Yardımcısı ile 15 Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı alımı yapacak.

Alım Kontenjanları:

8 adet Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçi Yardımcısı,

15 adet Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı.

Başvuru Şartları:

AFAD, 23 Memur Alımı İlanını Duyurdu

AFAD, 23 Memur Alımı İlanını Duyurdu

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlar aranacak. Özel olarak, başvuracak adayların 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) ilgili puan türlerinde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca, alım yapılacak alanına göre en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak şartı aranacaktır.

Yaş Sınırlaması:

Başvuru yapacak adayların, 2024 yılı Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir (01.01.1989 tarihinden sonra doğanlar).

Yabancı Dil Sınavı:

Uzman Yardımcısı pozisyonu için başvuracak adaylardan, 21 Şubat 2022 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) (Almanca, Fransızca, İngilizce) en az 80 puan almış olmaları bekleniyor.

Başvuru Süreci:

Adaylar başvurularını 12 Şubat 2024 saat 10:00 ile 21 Şubat 2024 saat 17:00 arasında e-Devlet üzerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler.

AFAD, bu alımlarla kurum içindeki uzmanlık kadrolarını güçlendirmeye devam ederek afet ve acil durum yönetimi alanındaki hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kurum içi uzmanlık kadrolarını güçlendirmek amacıyla 23 yeni üye arayışına girişti. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek bu alımlarla birlikte AFAD, afet ve acil durum yönetimi alanında daha etkili ve hızlı bir hizmet sunma hedefini güçlendirmeye devam ediyor.

Belirlenen kontenjanlarda aranan nitelikler, adaylardan beklenen genel ve özel şartlarla birlikte kamuoyuna duyurulan bu memur alımı, ülkemizin acil durum yönetim kapasitesini daha da yükseltecek yeteneklere sahip profesyonelleri bünyesine kazandırmayı amaçlıyor.

Başvuru sürecinin elektronik ortamda gerçekleşeceği bu alımda adaylar, 12 Şubat 2024 ile 21 Şubat 2024 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu süreç, nitelikli adayların AFAD ailesine katılma fırsatını yakalayabilecekleri bir pencere sunuyor. AFAD'ın yaptığı bu duyuru, afet ve acil durum yönetiminde uzman ve deneyimli bir kadroya sahip olma amacını güçlü bir şekilde yansıtmaktadır. Başvuruların ardından seçilecek olan yeni ekip üyeleri, ülkemizin afetlere karşı hazırlıklı, etkin ve koordineli bir şekilde mücadele edebilmesi için kritik bir rol oynayacaklardır.