O belediye yeni memurlar alacak! 2022 KPSS puanı olanlara başvuru ekranı açıldı

Meram Belediyesi 10 memur alımı yapacak! Ayrıntılar haberimizde...

O belediye yeni memurlar alacak! 2022 KPSS puanı olanlara başvuru ekranı açıldı

Meram Belediyesi, kadrosunda boş bulunan 10 adet memur pozisyonu için başvuru alacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Senato Danışma Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Meram ilçesine bağlı Meram Belediyesi'ne 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde memur alımı yapılacak.

Alım yapılacak pozisyonlar için bazı başvuru şartları belirlendi. Buna göre başvuracak adayların Türk vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, askerlik durumunun uygun olması gibi genel şartların yanı sıra pozisyona özel niteliklere de sahip olmaları gerekiyor.

Meram Belediyesi zabıta memuru alımı için yapılacak sözlü sınavda şu konuların sorulacağı belirtiliyor:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat

Yani sözlü sınavda adaylardan, anayasa hukuku, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile kamu yönetimi ve mahalli idareler alanındaki temel mevzuat bilgisi bekleniyor.

meram

Uygulamalı sınav kısmında ise adayların;

Mesleki bilgi ve yeteneği

Fiziki dayanıklılık düzeyi

Ölçülecek. Zabıta memuru pozisyonu için gerekli mesleki beceri ve fiziki kabiliyetleri değerlendirecek uygulamalı sınavda ter dökecekler.

Böylece sözlü sınavla teorik, uygulamalı sınavla da pratik yeterlilik düzeyleri tespit edilmiş olacak. Her iki a a aşamada başarılı olanlar memur kadrolarına alınacak.

Örneğin zabıta memuru pozisyonuna başvuracak adayların en az 1.67 metre boyunda olması, boy ve kilosu arasındaki farkın 10 kg'dan fazla olmaması, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gibi özel şartlar aranıyor.

Başvurular 12-16 Şubat tarihleri arasında şahsen Meram Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne yapılabilecek. Adayların başvuru sırasında boy ve kilo ölçümleri de belediye sağlık işleri tarafından gerçekleştirilecek.

Sözlü ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek sınav 4 Mart'ta yapılacak. Başarılı olan adaylar 657 sayılı DMK kapsamında memur pozisyonlarına atanacak. Meram Belediyesi'nden alınacak 10 yeni memurun atama süreci, sınav sonuçlarına göre ilerleyecek.