Nüfus Müdürlüklerine 5 Bin Yeni Memur Alımı İçişleri Bakanlığına İletildi

E-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, bir son dakika açıklaması yaptı ve Nüfus Müdürlüklerine 5 bin yeni memur alımı yapılması gerektiğini ifade etti.

Nüfus Müdürlüklerine 5 Bin Yeni Memur Alımı İçişleri Bakanlığına İletildi

Nüfus Müsürlüklerine memur alımı için açıklama .

E-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, yaptığı son dakika açıklamasında çipli nüfus kartları ile ilgili son bilgilere yer verirken , Türkiye genelinde  yapılmasını istedikleri memur alımı sayısını açıkladı. Yurt genelinde nüfus müdürlüklerinde 11 bin civarında personel ile hizmet verdiklerini ifade eden Kart, "1 Ocak 2017 tarihinde tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde başlayan çipli kimlik dağıtımı şu ana kadar yaklaşık 37 milyon kişiye ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

5 BİN MEMUR ALIMI YAPILMALIDIR

Şimdiye kadar nüfusun yarısı çipli kimlik kartlarını aldı. Ali Kart yaptığı açıklamada , sendika olarak bu sürecin daha verimli olması için önerileri olduklarını Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle tahsis edilmesine karar verilen bin 600 memur alımının bir an önce yapılmasını, buna ilave olarak 3 bin 500 memurun daha atamasının yapılmasını istedi.

Kart yaptığı açıklamada memur alımı için taleplerin iletildiğini söyledi.

Kart ayrıca, adres işlemlerinin e-devlet üzerinden e-devlet şifresi ile yapılabilmesi, göçle gelen vatandaşların adres işlemlerinin göç idaresi tarafından yapılması, emniyet ve kolluk kuvvetlerinde bulunan parmak izi verilerinin tümünün nüfus müdürlüklerine devrinin tamamlanması, kaymakamlık binası dışında hizmet veren nüfus müdürlüklerine güvenlik kadrosu tahsis edilmesini talep etti.

ÇİPLİ KİMLİK KARTI MASRAFI

Eski kimliğini yeni çipli kimlikle değiştirmek isteyenlerin, randevulu veya randevusuz olarak yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere başvuruda bulunması gerekiyor. Kimlik kartı randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait internet sitesinden veya Alo 199 Çağrı Merkezi'nden alınabiliyor. Başvuruda kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf isteniyor. Başvuruların değerlendirilmesi sırasında herhangi bir sorun bulunmaması durumunda kimlik kartı hazırlanarak, başvuru esnasında belirtilen adres ve kişiye PTT aracılığıyla teslim ediliyor. Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi için belirlenmiş son tarih bulunmuyor. 2019 yılı için Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilen bedele göre yeni kimlik kartı için 22 lira 50 kuruş ödeniyor. Kayıp nedeniyle düzenlenecek kimlik kartında ise bu bedel 45 liraya çıkıyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA