Mülakatsız 12 Bin Personel Alımı Branş Dağılımı Açıklaması Geldi (KPSS Tercihleri İle)

12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için bekleyiş devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında atamanın önümüzdeki günlerde KPSS puanı ile yapılacağını söyledi ve branş dağılımı için ilk bilgileri verdi.

Mülakatsız 12 Bin Personel Alımı Branş Dağılımı Açıklaması Geldi (KPSS Tercihleri İle)

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı branş dağılımı açıklaması.

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sağlık Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşmelerine katılan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. Sunum sonrası soru cevap kısmına geçildi ve en çok gelen sorulardan biri 12 binlik sağlık personeli atamasının ne zaman olacağı sorusu oldu. Bu konuda gelen sorulara ise Bakan Koca cevap verdi ama net bir tarih verilmedi. Bakan Koca, ilan ne zaman gelecek sorusuna 'Önümüzdeki Günlerde' yanıtını verdi.

Atama bekleyen sağlıkçılarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN 

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMASI

Bakan Fahrettin Koca , 12 bin personel alımı ne zaman yapılacak sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Bu arada önümüzdeki günlerde KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruzu söylemek istiyorum."

BRANŞ DAĞILIMI

Bakan açıklamasının devamında ise branş dağılımı için kısa bir bilgi verdi ve "Önümüzdeki günlerde. Hazırlık yapılıyor, ÖSYM hazırlık yapıyor. Bununla ilgili istiyorsanız hemen söyleyeyim: 7 bin hemşire, 1.700 ebe, 2.864 sağlık teknisyeni gibi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

TABAN PUANLAR

Sağlık Bakanlığı son olarak KPSS 2020/5 tercihleri ile sağlık personeli ataması yapmıştı. O atamadaki taban puanlar şu şekilde:

İLAN TARİHİ

İlan tarihi henüz belli değil. Tarih belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN