Mülakatsız 12 Bin Kamu Personeli Alımında Adaylara Kötü Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldığı canlı yayında 12 bin personel alımı için bir açıklama daha yaptı. Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan ve atamanın Temmuz ayı içinde olacağını söyleyen Bakan Koca, alımın yine ertelendiğini ve bu ay olmayacağını söyledi.

Mülakatsız 12 Bin Kamu Personeli Alımında Adaylara Kötü Haber

Sağlık Bakanı 'ndna personel alımı açıklaması.

Bugün Cnn Türk ekranlarına konuk olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken personel alımına ve sağlıkta şiddet meselesine değindi. 

SAĞLIKTA ŞİDDET

Bakan Koca sağlıkta şiddet ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz kamuda çalışan 625 bin, toplamda sağlıkta çalışan 1 milyon 25 bin sağlık ordusundan basediyoruz. 

Bilgi ile ilgi ile çalışan sağlık personellerimizi önemsiyoruz. sağlıkta dönüşümde en büyük pay personellerin. İlk dönemimizde yaptığımız emeklilikle ilgili. İki sağlık çalışanlarının yıpranma payıydı. Devamında ise sağlık personellerine uygulanan şiddet ile ilgili. 

Bir yasal düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede özellikle şiddet uygulayanın yakalanabilir olması ve ifadenin yerinde alınması , kolluk kuvvetleri ile değil, savcılık , özellikle başsavcılık ile ancak salıverilme söz konusunun olması kanunla sağlandı. 

Burada özellikle çalışanlarımızın beklentisi, cezaların uygulanmadığı. Bu ceza kanunu çerçevesinde olması gereken yaklaşım. Bu konu ile ilgili Adalet Bakanlığı bir çalışma yürütüyor. Biz de bu konuda birlikte değerlendirme yaparak bir yasal düzenleme olmasını sağlayacağız.. "

PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasının devamında personel alımlarına değindi. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın da bir programda açıkladığı şekilde, 2019 yılı içinde 29 bin 689 personel alımı yapılacak. Bu yıl içinde. 

Bunun ilk etabı olarak 12 bin personel ataması yapılacak. Söz konusu alım için ilan Ağustos ayının ilk günlerinde gelecek. 

KILAVUZU ÖSYM GECİKTİRDİ

Bakan Koca yaptığı açıklamada kılavuzu hazırladıklarını ve ÖSYM 'ye gönderdiklerini söyledi. Bakan , ÖSYM 'nin takvimine göre atama tarihi oluşturduğu ve atamaların Ağustos ayında olacağını söyledi. 

Sağlık Bakanı biz hazırız dedi. Ancak ÖSYM hazır değil o yüzden ilanın Ağustos ayının ilk günlerinde geleceği belirtildi.

Alım KPSS ile olacak. 

EYLÜL-EKİM GİBİ İKİNCİ ATAMA

12 bin alımın ardındna 17 bin 689 personel alımı da Eylül Ekim aylarında alınacak.

Kadın-erkek diğer salıkçılarla bilgi alış verişi için TIKLA

ATAMA DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN