Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 2021 ve 2022 KPSS Puanıyla Personel Alım İlanı Yayımladı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan KPSS ile personel alımı başvuruları yapılacak.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 2021 ve 2022 KPSS Puanıyla Personel Alım İlanı Yayımladı

Başvuruları onaylanan adaylar giriş sınavına çağırılacak. Milli Güvenlik Kurulu tarafından uzman yardımcısı kadrosuna 10 personel alımı aşımı gerçekleştirilecek. Başvurular sadece lisans mezunu adaylara yönelik olup Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme Fakülteleri ile Hukuk Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilecek

KPSS ve Dil Şartı

Başvurular için 2021 veya 2022 KPSS A grubu KPSSP8, KPSSPl6, KPSSP2I, KPSSP26, KPSSP28, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP43 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri bir puan almış olmak gerekiyor.

Son başvuru tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak gerekiyor.

Sözlü Sınav

Sınava başvuranlar arasında KPSS puanına göre yüksek puandan başlanarak 4 katı kadar yani 40 aday sözlü sınava hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazananlar Giriş (Sözlü) sınavının yapılacağı yer ve tarih bilgileri ile birlikte sınav tarihinden en az 10 gün önce www.mgk.gov.tr internet sitesinde yayımlanacak ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği hizmet binası giriş kapılarına da asılarak ilan edilecektir.

Başvuru Genel Şartları

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,

- Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir),

- Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı olmamak

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 19 Aralık 2022 – 16 Ocak 2023 tarihleri arasında mesai bitimine kadar www.mgk.gov.tr adresinden indirilecek ve doldurulacak başvuru formu ile beraber KPSS ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınav sonuç belgesi eklenmesi suretiyle Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:254 Posta Kodu:06530 Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapabilecektir.

Giriş Sınavını Kazanan Adaylardan İstenecek Belgeler

1- Mezun olunan yükseköğretim kurumu diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya ilgili kurumunca onaylı örneği (Yurt dışındaki okullar ile hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerine denk sayılan yurt içindeki fakülte veya yüksekokullardan mezun olunmuş ise denklik belgesi ile birlikte),

2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

3- 3 adet vesikalık fotoğraf

4- Aday tarafından el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış özgeçmiş (1 sayfayı geçmeyecek şekilde),

5- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (www.mgk.gov.tr internet sitesinden temin edilecek),

6- Adli Sicil Kaydı belgesi (E-devlet sisteminden temin edilebilir),

Başvuru sırasında belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla adayların yanlarında fotokopisini getirdikleri belgeler Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Personel Dairesi Başkanlığınca tasdik edilebilecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /