Merkez Bankası Kadrolu Memur Alacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kadrolu memur alımı için ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda 100 adet uzman yardımcısı alımı yapılacağına yer verildi.

Merkez Bankası Kadrolu Memur Alacak

Merkez Bankası 100 memur alımı için ilan yayımladı.

Merkez Bankası tarafından yayımlanan ilanda uzman yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 100 adet kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Yayımlanan ilanda alınacak personellerin kadrolu olacağına yer verildi.

MEZUNİYET ŞARTI

Yayımlanan ilanda alınacak personellerin aşağıdaki bölümlerden mezun olması gerektiğine yer verildi:

Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, işletme, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, finans, finansal matematik, maliye, uluslararası ilişkiler, muhasebe, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, bankacılık, sigortacılık, aktüerya, istatistik, matematik, matematik mühendisliği, hukuk, insan kaynakları, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi, psikoloji ve sosyoloji bölümlerinden mezun olmak.

SINAV ŞARTI

2018 KPSS'den 80 ve üstü KPSSP1 puanı veya son başvuru tarihi itibarıyla son iki yılda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 80 sayısal puan veya GRE sınavından en az 156 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 585 puan almış olmak.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan almış olmak.

YAŞ ŞARTI

Adayların 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olması gerekmektedir.

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların 10 Eylül tarihine kadar insankaynaklari.tcmb.gov.tr adresinden müracaatını yapması gerekmektedir. Buy adreste Fotoğraf ve Diploma veya geçici mezuniyet belgesi o Sınav Sonuç Belgesi (KPSS, ALES, GMAT veya GRE) o Yabancı Dil Belgesi ( YDS, E-YDS veya TOEFL iBT) yükleyerek müracaat tamamlanacak.

Kamubulteni.com | Ankara