Memur olmak isteyenler başvuruya akın ediyor! Türk Patent memur alımı yapacak

Türk Patent ve Marka Kurumu 30 uzman yardımcısı alıyor! Başvuru koşulları nelerdir? Hangi kontenjanlarda alım olacak? Detaylar haberimizde...

Memur olmak isteyenler başvuruya akın ediyor! Türk Patent memur alımı yapacak

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), bünyesindeki eksikliği gidermek amacıyla 30 Uzman Yardımcısı alımı için ilan yayımladı. 31 Aralık 2023 tarihinde duyurulan alımla ilgili detaylar, adaylara yönelik şartlar ve başvuru süreci kamuoyu ile paylaşıldı.

TÜRKPATENT, farklı kadrolarda istihdam etmek üzere 30 Uzman Yardımcısı alacak. Başvuru yapacak adayların, ilgili kadrolar ve kontenjan dağılımlarını dikkate almaları gerekiyor.

Adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlar aranacak. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, sağlık sorunları bulunmamaları, askerlikle ilgili herhangi bir durumlarının olmaması, suç hükümlülüğü taşımamaları ve en az 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

türk patent uzman yardımcısı alıyor

Başvuru yapacak adayların, ilan edilen kadrolar için belirtilen bölümlerde en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olmaları gerekmektedir.

2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS'den A Grubu puanı almış olma, başvuru yapılacak yılın Ocak ayında 35 yaşından büyük olmama ve ÖSYM tarafından yapılan YDS'den İngilizce dilinden puan almış olma şartları da adaylardan beklenen kriterler arasında yer alıyor.

TÜRKPATENT memur alımı başvuruları sadece online olarak gerçekleştirilecek. Adaylar, başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgilere resmi web sitesinden ulaşabilirler.

TÜRKPATENT'in uzman yardımcısı alımı, nitelikli adayların kuruma katılım fırsatı sunarken, aynı zamanda geniş bir uzmanlık alanında görev yapacak yeni personellerin yetişmesine katkı sağlayacak. Başvuru süreci ile ilgili tüm detaylar, adaylara şeffaf bir şekilde sunulmuş durumda.