Memur olmak için son şans! Kamuya 32 binden fazla memur alımı: Başvuru şartları duyuruldu

Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli pozisyonlarda 32 bin 147 memur istihdam edilecek. Personel alımıma ilişkim duyurular açıklandı. Detaylara ve listeye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Memur olmak için son şans! Kamuya 32 binden fazla memur alımı: Başvuru şartları duyuruldu

Kamu kurumlarına yeni personel alımları yapılıyor. çıklamaya göre, üniversite mezunu ve üzeri adaylardan 2023 yılında 32 bin 147 kişi memur olarak istihdam edilecek. İlgili duyuruya göre işe alımlar çeşitli kurum ve bakanlıklar aracılığıyla yapılacak.

"Alımı planlanan yeni memur sayısı 32 bin 147"

Aktif olarak yayınlanan iş ilanlarının yanı sıra Kasım ayında en az 32.000 kamu görevlisi iş ilanı yayınlanacak. Bir önceki aya ait duyurular ve gelecek duyurular yayınlanacaktır. Buna özellikle Ticaret Bakanlığı da dahildir. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı onaylı, sürpriz olması beklenen bazı alımlar ve duyurular da var.

Alım Yapılacak Kurumlar

Ticaret Bakanlığı,

PTT,

Hazine ve Maliye Bakanlığı,

Engelli Memur,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,

Adalet Bakanlığı,

Cumhurbaşkanlığı,

Ticaret Bakanlığı'na 1500 Memur Alımı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçtiğimiz günlerde 1.500 memurun işe alınacağını duyurdu. Bakan, işe alımların tercihli rehbere göre yapılacağını, ülkemizde aşırı fiyatlamayla mücadele kapsamında memur alımlarının yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı 22 Ayrı Kurum İçin 15.577 Memur Personel Alımı

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 22 ayrı kurum için 15 bin 577 memur alımı yapılacak. 2023 yılında işe alım yapılması planlanan kontenjan bilgileri ise ilanın detaylarında açıklandı.

Maliye Bakanlığı 520 Memur Alımı

Bakanlık, bünyesine Devlet Gelir Uzman Yardımcısı olarak 50 memur personel, Defterdarlık Uzman Yardımcısı olarak 360 memur personel, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı olarak 40 memur personel, Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak 10 memur personel, Muhasebe Denetmen Yardımcısı olarak 40 memur personel, Hazine Avukatı olarak ise 20 memur personel alımı gerçekleştirecek.

PTT 10000 Personel Alımı

Sadece yeni açılan şubelere ve genel müdürlüklere değil, işten ayrılmış, emekli olmuş veya çeşitli sebeplerle işten ayrılan kişilerin yerlerine de personel alımı yapılacak. Ancak tahsis sayısı henüz belirlenmedi. 5.000 ila 10.000 kişiye istihdam yaratılması bekleniyor. Açık pozisyonlar arasında Gişe ve Büro Görevlisi kadrosu, Postacı kadrosu, PTT Uzman Yardımcısı kadrosu, Mühendis kadrosu, Avukat kadrosu, Mimar kadrosu, Tekniker kadrıosu yer almaktadır.

Engelli Memur Alımı

ÖSYM'de her yıl yayınlanan EKPSS önceliklerine göre engelli memur alımı en az ilkokul diplomasına sahip adaylar arasından gerçekleştiriliyor. İşe alım EKPSS puanına sahip adaylar arasından yapılacaktır. Geçtiğimiz yıllarda ve bu yıl yapılan engelli atamaları sonucunda en az 3.000 kişilik kadro ataması yapılması bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na 550 Personel Alımı

Ağustos 2023'te duyurulduğu üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na 550 kişi işe alınacak. Bakan Mehmet Fatih Kacır, proje kapsamında 550 kişinin işe alınacağını duyurdu. Bakanlığa sunulan bütçe teklifine göre 550 kişinin işe alınmasına ilişkin herhangi bir kota veya koşul bulunmuyor. Ancak önceki dönemlerde yapılan alımlara göre şartlar ve kontenjanlar hemen hemen aynı olacak.

Adalet Bakanlığı'na 1000 Memur Alımı

Cumhurbaşkanının 5 Eylül 2023'teki Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılı sonuna kadar 1.000 hakim ve savcı yardımcısının işe alınacağı açıklandı. Özellikle Deprem bölgelerinde açılması planlanan yeni adliyelerde görevlendirilmek üzere Hakim ve Savcı alınacağı bildirildi.