Meclis'te Çalışmak İsteyenler Dikkat: En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılıyor. Farklı kadrolara yapılan personel alımlarında başvuru detayları ve başvuruların alındığı internet adresi haberimizde.

Meclis'te Çalışmak İsteyenler Dikkat: En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

TBMM 'ye personel alınıyor. Başvurular internetten.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından geçtiğimiz gün bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda , en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puanı ile yapılacak kamu personeli alımında kadro dağılımı ve alınacak personellerde aranan şartlar yazımızın devamında.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak kamu personeli alımında adaylar , TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarında istihdam edilecek.

KPSS ŞARTI ARANIYOR

Meclisin personel alımına başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılan personel alımında lise ve ön lisans mezunları için 2018, lisans mezunları için 2018 ve 2019 KPSS puanları dikkate alınacak.

Başvuru genel şartları şu şekilde;

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

- Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları.

KADRO DAĞILIMI VE BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda 197 personel alınacağı bildirildi. Kadro dağılımı ile başvuru özel şartları şu şekilde;

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞLADI

Başvuru yapmak isteyenlerin 7 Şubat 2020 tarihine kadar aşağıdaki bağlantı adresinde bulunan formu doldurması gerekmektedir. 

https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-is-basvurusu

Kadın erkek memurlar ve memur adayları ile bilgi alış verişi sohbet için  TIKLA KATIL

İNTERNETTEN BAŞVURU SONRASI

Yukarıdaki linkten başvuru formunu dolduranlar, başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesinin (diploma) bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) [email protected] mail adresine gönderecek.

Öğrenim belgesini göndermeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak.

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

İlana başvuru yapanlar KPSS sıralamasına tabi tutulacak. Hre kadro için ayrı yapılacak sıralamada,  alınacak sayının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak.

Peki siz hangi kadroya başvuru yapacaksınız? Aşağıdaki yorum kımısndan kadro ve KPSS puanınızı yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

TÜM KAMU İŞ İLANLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN