Lise, ön lisans, lisans mezunları memur oluyor! KPSS'den en az 60 alan hemen başvursun

Şu anda kamu kurumlarında yeni sözleşmeli personel pozisyonları için başvuruları kabul ediliyor. KPSS puanı 60 ve üzeri olan lise, önlisans ile isans mezunları başvuru yapabilir. Detaylar haberimizde..

Lise, ön lisans, lisans mezunları memur oluyor! KPSS'den en az 60 alan hemen başvursun

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü'nün bugün yeni 4-B işe alım ilanı yayımlandı. Üniversite, 2022 KPSS (B) grubu değerlendirmesine göre lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunlarından dokuz pozisyona yazılı veya sözlü sınavsız olarak sözleşmeli personel alımı yapacak.

Memur Alımı Başvuru Koşulları

657 sayılı Kanunun genel şartlarına uymak.

Erkek adaylar için; skerlikle ilgilenmeyen, muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış veya yedeklere nakledilmiş veya nakledilmiş olmak.

Hizmetin devamını engelleyecek bir akıl hastalığı bulunmayan.

Kaklarından mahrum edilmemiş veya haklarından mahrum bırakılmamış.

35 yaşında ve herhangi bir emekli maaşı almıyor veya Sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Lisans mezunlarının 2022 KPSS P3 puanı, önlisans mezunlarının da 2022 KPSS P94 puanı olması gerekmektedir.

Devlet memuru alımında aranan şartlar nelerdir?

1 Erkek idari personel istihdam edebilmek için üniversitelerin Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Epidemiyolojisi bölümünden mezun olmanız ve KPSS P3 puan türünden 60 ve üzeri puan almanız gerekmektedir.

1 “Erkek” ofis personeli için bilgisayar bilimleri veya elektrik mühendisliği alanında üniversite diplomasına ve KPSS P3 puan türünden en az 60 puana sahip olunması gerekmektedir.

1 idari personel (Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu) "Erkek" Bir üniversitenin Basım ve Yayım Teknolojisi bölümünden mezun olan ve KPSS P93 puan türünde 60 ve üzeri puan alması gerekiyor.

1 İdari personel almak için bir "erkek" üniversitesinden gıda teknolojisi diplomasına sahip olmanız ve KPSS P93 puan türü en az 60 puan almanız gerekir.

2 Destek personeli alımı için Anadolu "erkek" meslek/teknik lisesinden ortaöğretim (lise ve dengi) yemek servisi diploması ve KPSS P94'ten en az 60 puan alınması gerekmektedir.

2 Destek personeli alımı ortaöğretim (lise ve üzeri) mezunu kadınlara yönelik olacaktır. Ortaöğretimi KPSS P94 puan türünden en az 60 puanla tamamlamış olmak.

"Amasya Üniversitesi memur alım prosedürü"

Amasya Üniversitesi Sözleşmeli Memur pozisyonuna başvurabilmek için adayların Üniversitenin internet sitesinde yer alan “Başvuru Talep Formu”nu doldurup çıktı almaları gerekmektedir. Daha sonra gerekli diğer belgelerle birlikte 8 Kasım tarihine kadar doğrudan Amasya Üniversitesi İnsan Kaynakları Departmanına başvuruda bulunmanız gerekmektedir.