Lise, ön lisans, lisans mezunları dikkat! KPSS 55 puanla memur alımı yapılacak

Sultangazi Belediyesi, 30 Zabıta Memuru alımı için ilan yayımladı. Belediye, en az lise mezunu ve Ön Lisans mezunu adaylara kapılarını açıyor. İşte detaylar...

Lise, ön lisans, lisans mezunları dikkat! KPSS 55 puanla memur alımı yapılacak

Sultangazi Belediyesi, personel eksikliğini gidermek amacıyla 30 Zabıta Memuru alımı için ilan yayımladı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında gerçekleştirilecek alımda, farklı alanlarda istihdam edilmek üzere başvurular kabul edilecek. Başvurular, Belediye Zabıta Memuru yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilecek ve 20 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan ilan doğrultusunda 30 memur alımı planlanmakta.

İŞ ARAYANLARA SEVİNDİRİCİ HABER

İŞ İLSSNI

Başvurular, bugün (25 Ocak 2024) başlamış olup en geç 29 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Adayların başvurularını şahsen gerçekleştirmeleri gerekmekte. Başvurular, Uğur Mumcu Mah. Atatürk Bulv. No:54 Sultangazi/İstanbul adresindeki Sultangazi Belediye Başkanlığı (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü) adresine yapılacak.

Başvuru için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, diploma veya mezuniyet belgesi, KPSS sonuç belgesi, askerlik durumu beyanı, sürücü belgesi, ve son altı ay içinde çekilmiş üç fotoğraf bulunmakta. Ayrıca adayların başvuru dilekçesiyle hangi kadroya başvuracaklarına dair bilgi vermeleri gerekmekte.

Ön lisans mezunları için 10, lise mezunları için 20 olmak üzere toplam 30 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Başvuru şartları genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlara uygunluk gerekiyor. Adayların 2022 yılı KPSS P94 (lise) ve P93 (ön lisans) puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmekte.

Zabıta Memuru özel şartları arasında erkek adaylar için 167 cm, kadın adaylar için 160 cm boyundan kısa olmama şartı, 30 yaşından büyük olmama koşulu, ve en az B sınıfı ve A sınıfı sürücü belgesine sahip olma gerekliliği bulunuyor.