Lise Mezunu Subay Astsubaylık Başvuru ve Sınav Tarihi Açıklandı-İşte MSÜ 2021 Askeri Öğrenci Alımı Tarihi

Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına lise mezunlarından subay astsubay alımı için duyuru geldi. Açıklamada 2021 MSÜ başvuru ve sınav tarihine yer verildi.

Lise Mezunu Subay Astsubaylık Başvuru ve Sınav Tarihi Açıklandı-İşte MSÜ 2021 Askeri Öğrenci Alımı Tarihi

Lise mezunu subay astsubay alımı tarihi belli oldu.

Lise mezunları arasından subay astsubay alımı yapılacak. Her sene Milli Savunma Üniversitesi bünyesine yapılan subay astsubay alımı MSÜ yazılı sınavı ile yapılıyor. Önce adaylar MSÜ yazılı sınava girecek. Bu sınavda başarılı olan adaylar, daha sonra YKS'ye girecek ve seçim aşamalarına da katılacak. 

MSÜ NEDİR?

Askeri okulların kapatılmasının ardından Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Kurulan MSÜ 'ye her sene lise mezunlarından askeri öğrenci alımı yapılıyor. Alınan öğrenciler, harp okullarında subay , MYO'larda ise astsubay olmak için yetiştiriliyor Eğitimin ardından 2 yıl MYO'larda eğitim gören adaylar kuvvet komutanlıkları bünyesinde astsubay, harp okullarında 4 yıl eğitim gören adaylar ise subay oluyor. 

YAŞ ŞARTINA DİKKAT

MSÜ askeri öğrenci alımında yaş şartı vardır. İşte yaş şartı:

Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak

Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak

KADIN VE ERKEK ALIMI AMA...

Subay alımına hem kadın hem erkek adaylar başvuru yapabiliyor. Astsubay alımı ise sadece erkek adaylar arasından yapılıyor. Kadın erkek asker ve asker adayları ile bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN

SINAV VE BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

ÖSYM 2021 yılı sınav takvimini açıkladı. Açıklanan takvime baktığımızda MSÜ başvuruları 27 Ocak günü başlayacak ve 23 Şubat'ta sona erecek. Geç başvurular 3 Mart günü alınacak ve sınav 4 Nisan'da yapılacak. Sonucu ise 29 Nisan'da açıklanacak. Başvuru duyurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN