Lise Mezunu Gençlerin Astsubay ve Subaylık Hayali için Geri Sayım Sürüyor

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday belirleme sınavına (2019 MSÜ) girerek, hayallerindeki üniformayı giymek için sınav heyecanı yaşayan adaylar tercih işlemlerini www.osym.gov.tr adresinden yapmaya devam ediyor. MSÜ tercih sonuçları hangi siteden yayımlanacak, TYT ,AYT tarihi ve çok daha fazlası bu haberimizde.

Lise Mezunu Gençlerin Astsubay ve Subaylık Hayali için Geri Sayım Sürüyor

Lise Mezunu Gençlerin Astsubay ve Subaylık Hayali için Geri Sayım Sürüyor

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday belirleme sınavına (2019 MSÜ) girerek, hayallerindeki üniformayı giymek için sınav heyecanı yaşayan adaylar tercih işlemlerini www.osym.gov.tr adresinden yapmaya devam ediyor.  

ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden 29 Nisan 2019 tarihi itibariyle başlayan tercih süreci 17 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek. Tercih işlemleriyle ilgili ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, "ÖSYM Başkanlığınca 07 Nisan 2019 tarihinde yapılacak 2019 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2019-MSÜ) katılacak adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir (Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar 2’nci seçim aşamalarına çağrılmayacaktır.)." ifadeleri yer almıştı.

Astsubay Meslek Yüksekokulları için tercih yapan adayların 15 Haziran'daki TYT'ye, Harp okulları için tercih yapacak adayların ise TYT ve AYT'ye girmeleri ve MSÜ tarafından belirlenen taban puanları dikkatle incelemeleri gerekiyor. Başvuru kılavuzu ve bilgilendirmeler MSÜ ve ÖSYM 'nin resmi internet sayfalarından takip edilebiliyor. Yeni gelişmeler yaşandıkça, duyuru yapıldıkça siz değerli ziyaretçilerimizle kamubulteni.com olarak paylaşmaya devam edeceğiz.  İlkokul, lise, önlisans ve lisans düzeyinden yeni iş fırsatları, haberleri ve son dakika gelişmelerini takip etmek için Türkiye'nin en beğenilen memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilir, ya da sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

İnstagramdan bizi takip etmek ve ilgili haberleri almak için TIKLAYIN.