Lise KPSS'den 70 Üzeri Alanlar Nerelere Başvurabilir? 70, 71, 72, 73, 74 Puan ile Memur Alımı Yapan Yerler

Lise KPSS'den 70 üzeri alan adaylar nerelere başvuru yapabilir? Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan 70, 71, 72, 73 ve 74 alan adaylar hangi memur alımlarına başvuru yapabilir? İşte son bilgiler ve ilan detayları.

Lise KPSS'den 70 Üzeri Alanlar Nerelere Başvurabilir? 70, 71, 72, 73, 74 Puan ile Memur Alımı Yapan Yerler

Lise KPSS'den 70 üstü alanlara hangi memurluklara başvurabilir?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 24 Aralık 2020 günü KPSS ortaöğretim sonuçlarını kamuoyuna açıklayacak. Sınav sonuçları için saatler kala adaylar, 70 'in üzerinde alacakları puan ile hangi memurluklara başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda KPSS 70, 71 , 72, 73 ve 74 puan ile yapılacak memur alımlarının başvuru bilgilerine ve kurumlara yer verdik. İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

70 ile 74 arasında puan alan adaylar üniversiteler tarafından yapılan kamu personeli alımlarına başvuru yapabilir. Üniversiteler KPSS puan sınırı olmadan alım yapıyor. Üniversitelerin yanı sıra MSB, jandarma ve sahil güvenlik bünyesine memur alımları KPSS puan sınırı olmadan ya da 60 KPSS ile alım yapılıyor. Lise KPSS 'den 70 üstü alan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilecek.

Bunların yanı sıra belediyelere yapılan zabıta memuru, itfaiye eri, düz memur ve kamu personeli  alımlarına adaylar başvuru yapabilir. Belediye ilanlarında KPSS puan sınırını belediyeler kendi belirlemektedir. Yani isterse 50 yapıyor isterse 80 puan şartı istiyor.

Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin bünyesine yapılan katip, mübaşir ve infaz koruma memuru (İKM Gardiyan) alımları 70 KPSS ile yapılıyor. 70 'in üzerinde puan alan adaylar infaz koruma memuru, katip ve mübaşir ile hizmetli alımlarına başvuru yapabilecek. Adalet Bakanlığı ile CTE'nin yanı sıra Danıştay, Yargıtay 'a katip alımları da KPSS 70 puan şartı ile yapılıyor. Öte yandan bu kurumlara hizmetli şoför alımları da 70 KPSS ile yapılıyor. 

Bunların yanı sıra KPSS tercihleri ile memur alımları yapılacak. 30 Aralık günü başlayacak KPSS tercihlerinde adaylar memurluk kadroları için tercihlerini yapacak. 

LİSE KPSS İLE ASKER POLİS ALIMLARI YAPILACAK MI?

Lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile polis ve asker alımı olmaz. Lise mezunları MSÜ sınavı ile asker alımlarına , YKS ile jandarma subay astsubaylığa ve YKS'deki TYT oturumundan aldıkları puan ile polis alımına başvuru yapabilir. 

70-74 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN