Lise diploması olan başvuruya koşacak! HSK büro personeli alımı başladı

HSK sözleşmeli personel alımının başlatıldığını duyurdu. Ofis personeli ve servis personeli işe alınacak. Şartlar ve kontenjanlar hakkında tüm detaylı bilgiler haberimizde..

Lise diploması olan başvuruya koşacak! HSK büro personeli alımı başladı

Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndaki (HSK) eksikliklerin giderilmesi amacıyla 657 sayılı Kamu Kanunu'nun 4'üncü maddesinin B fıkrası çerçevesinde farklı kadrolarda sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirilecek. Aynı zamanda lise, kolej ve üniversite mezunlarından 27 sözleşmeli personel alımı yapılacak olup, kontenjan tahsisi ve başvuru koşullarını sizlerle paylaşıyoruz.

Başvurular Başlatıldı!

HSK personel alımı başvuruları yeni başladı. Ocak ayında açıklanan personel alımı duyurusu çerçevesinde HSK'ya farklı alanlar için sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvuruların 5 Ocak 2024 tarihinde başlatıldığı bildirilirken başvuruların en geç olarak 9 Şubat 2024'e kadar yapılması gerekmektedir.

Başvurular yalnızca şahsen yapılacak. Başvuru için aşağıda yer alan bilgileri kullanabilirsiniz;

Başvuru yapmak isteyen adaylar, 'www.hsk.gov.tr' internet sitesinde yer alan “2024 yılı için 4/B Sözleşmeli Personel Giriş Sınavı İş Talep Formu” nu alarak gerekli belgelerle birlikte doğrudan Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğine başvurabilirler.

HSK büro personeli alımı

Başvuru tarihi: 5 – 9 Şubat 2024

Başvuru Adresi: Emniyet Mahallesi, Mevlana Bulvarı No:36 Yenimahalle / ANKARA

Sözleşmeli personel alımı hangi pozisyonlarda yapılacak?

15 Sözleşmeli Büro Personeli,

12 Sözleşmeli Destek Personeli (Hizmetli)

Başvurunun genel şartları neler olacak?

HSK sözleşmeli personel alım başvurularında genellikle 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesi aranır. Makalede yer alan nitelikler aranacaktır. Bu içerikte;

- TC vatandaşı olunması,

- Sivil haklardan mahrum olmaması,

- Görevlerinizi yapmanıza engel olabilecek sağlık sorunlarından arınmış olmanız,

- Güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlar elde etmek,

- Hiçbir mahkumiyet olmaması,

- Erkek adaylarda; Askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle ilgilenilmemesi.

KPSS şartları nelerdir?

Ofis ve büro personeli alımı için adayların 2022'de yapılacak olan KPSS'den lise için P94, üniversite diplomaları için P93 ve üniversite diplomaları için P3 elde etmeleri gerekmektedir.

Büro personeli alımında en az 70 puan,

Hizmeti satın alırken en az 60 puan almış olunması gerekiyor.

Yaş gereksinimleri: Başvurunun yapılacağı son tarih olan 9 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş şartlarını taşıyor olmak ve merkezi sınava (KPSS-2022) girildiği yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 36 yaşını doldurmamış olmak üniversite, kolej ve lise mezunları) (1 Ocak 1987 ve sonrasında doğanlar)

Pozisyona bağlı olarak eğitim gereksinimleri: Sözleşmeli büro personeli başvurusunda Fakülte/yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi ya da diğer yüksekokulların ticaret veya bilişim teknolojileri bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Okul veya dengi okul veya en az ortaokul veya dengi okul mezunu olup başvuruda bulunmuş olmak Milli Eğitim Bakanlığı veya kamu kurum ve kuruluşları tarafından onaylanmış bir kurs sonunda verilen daktilo veya bilgisayar bilimleri sertifikasına sahip olmak (başvurular Sertifika ibraz etmeyen veya kurs bitirme belgesine sahip olmayanlar kabul edilecektir.)

Ofis ve büro personeli alımı için adayların 2022'de yapılacak olan KPSS'den lise için P94, üniversite diplomaları için P93 ve üniversite diplomaları için P3 elde etmeleri gerekmektedir;