Kütüphanelere 500 Personel Alımı-İşte Başvuru Şartları

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada , kütüphanelere 500 personel alımı yapılacağı bildirildi. İşte 500 Kütüphaneci alımında başvuru şartları.

Kütüphanelere 500 Personel Alımı-İşte Başvuru Şartları

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 kütüphaneci alımı şartları.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiimiz ay bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , kütüphaneci kadrosunda istihdam etmek üzere 500 personel alımı yapılacağına yer verildi. İlan tarihi hakkında bir bilgi verilmedi. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde 500 kütüphaneci alımında aranacak genel şartlara yer verdik.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 'NDAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sayfasında yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verilmişti:

"Bakanlığımız taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi çerçevesinde sözleşmeli pozisyonda, 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman ihdası yapılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca söz konusu pozisyonlara personel alımı için açıktan atama izni verilmesi halinde (KPSS (B) puanı esas alınarak) ilana çıkılacaktır."

KÜTÜPHANECİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Açıklamada en fazla kadronun kütüphaneci pozisyonuna verildiği görülmektedir. Türkiye genelindeki kütüphanelerde çalıştırmak üzere yapılacak alımda başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilgisi olmamak, askerlik çağına gelmemiş, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu olmaması.
  • Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik ve dokümantasyon ve enformasyon veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının mezun,
  • Kamu Personeli Seçme Sınavının B Grubu (KPSSP3) puan türünden en az 70 almış olmak.

Değişmesini istediğiniz şartları aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İLANI BEKLEYEN KADIN*ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

İlanı bekleyen kadın*erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

ALIM NE ZAMAN YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, söz konusu alım için herhangi bir tarih vermedi. İlan tarihi için bilgi geldiği anda bildirimle haberdar olmak , ilan başvuru linki açıldığında haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN