Kültür ve Turizm Bakanlığı bu kadrolara memur alıyor! Başvurular bugün açıldı: KPSS şartına dikkat

İş arayan adayların yüzünü güldürecek haber Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık birçok kadroda alım yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu kadrolara memur alıyor! Başvurular bugün açıldı: KPSS şartına dikkat

Kültür ve Turizm Bakanlığı 225 personel alım duyurusunu yayımladı! Şartlar belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

Kültür ve Turizm Bakanlığı 225 personel alımı yapılacağının müjdesini verdi. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını tamamlamış olması, 35 yaşını doldurmaması, kamu haklarından mahrum edilmemesi, Türk Ceza Kanunu 53. madde kapsamında süresi geçse bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir sene ya da daha uzun süreyle hapis cezasına veya affa bile uğrasa devlet güvenliğine karşı, anayasal düzene karşı, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güvenin kötüye kullanımı, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma suçlarından mahkum edilmemesi, erkek adayların askerlikle ilişiği olmaması, görevi yapmaya engel ruhsal rahatsızlığı olmaması şartları aranıyor. Kadrolara göre şartlar ve kontenjanlar şu şekilde belirlendi;

kültür turizm bakanlığı personel alımları başladı

-Mimarlık kadrosu için Adana 3, Adıyaman 4, Diyarbakır 5, Elazığ 3, Gaziantep 3, Hatay 6, Şanlıurfa 4 kontenjan ayrıldı. Başvuru şartları şu şekilde; Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Mimarlık bölümünden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, 2. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan

almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek; En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır, Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir, Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak, Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.

-Mühendis kadrosu için Ankara 3, Adana 1, Adıyaman 2, Diyarbakır 1, Elazığ 1, Gaziantep 1, Hatay 1, İstanbul 2, Şanlıurfa 1 kontenjan ayrıldı. Başvuru yapacak adayların şu şartları taşıması gerekiyor; Mühendislik fakültelerinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek; En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

-Şehir Plancısı kadrosu için Adana iline 2, Adıyaman iline 4, Diyarbakır iline 3, Elazığ iline 3, Gaziantep iline 3, Hatay iline 6, Şanlıurfa iline 4 kontenjan ayrıldı. Başvuru yapacak adayların şu şartları taşıması gerekiyor; Yükseköğretim kurumlarının Şehir ve Bölge Planlama lisans programından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek; En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

-Arkeolog kadrosu için Adana iline 7, Adıyaman iline 4, Diyarbakır iline 6, Elazığ iline 2, Gaziantep iline 6, Hatay iline 10, Kahramanmaraş 6, Kilis iline 1, Malatya iline 2, Osmaniye iline 1, Şanlıurfa iline 4 kontenjan ayrıldı. Başvuru yapacak adayların şu şartları taşıması gerekiyor; Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi (Arkeoloji Bölümü), Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi bölümlerinden/programlarından herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek; En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

-Müze Araştırmacısı kadrosu için Adana iline 3, Adıyaman iline 3, Diyarbakır iline 2, Elazığ iline 1, Gaziantep iline 4, Hatay iline 9, Kahramanmaraş iline 4, Kilis iline 1, Malatya iline 2, Osmaniye iline 1, Şanlıurfa iline 3 kontenjan ayrıldı. Başvuru yapacak adaylarn şu şartları taşıması gerekiyor; Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Tarih, Sanat Tarihi ve Hititolojibölümlerinden/programlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek; En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

-Kütüphaneci kadrosu için Adana iline 3, Adıyaman iline 3, Aksaray iline 1, Diyarbakır iline 2, Elazığ iline 1, Gaziantep iline 3, Hatay iline 9, Kahramanmaraş iline 3, Kilis iline 1, Malatya iline 6, Osmaniye iline 1, Şanlıurfa iline 3 kontenjan ayrıldı. Başvuru yapacak adayların şu şartları taşıması gerekiyor; Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; Bilgi ve Belge Yönetimi, Kütüphanecilik, Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek; En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

-Tekniker kadrosu için Ankara iline 1, Batman iline 1, Erzurum iline 1, İstanbul iline 3 kontenjan ayrıldı. Başvuru yapacak adayların taşıması gereken şartlar şu şekilde; 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarının Elektrik veya Elektronik Teknolojisi programlarının herhangi birinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP93 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek; En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

Bakanlığın personel alım başvuru tarihleri ise 11 Eylül ile 24 Eylül tarihleri arasında olacak. Başvurular e-Devlet sistemi olan https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesi üzerinden online olarak talep edilen belgeler yüklendikten sonra yapılacak.