KPSS'den en az 60 puan alan yaşadı! Sahil Güvenlik memur alımı yapıyor: İşte başvuru şartları

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgisi ve kontenjan bilgisi haberde.

KPSS'den en az 60 puan alan yaşadı! Sahil Güvenlik memur alımı yapıyor: İşte başvuru şartları

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2023 yılında devlet memuru alımı için ilan yayımladı. İlan, Resmi Gazete'de 24 Ekim 2023 tarihinde duyuruldu. Kasım ayında göreve başlamak üzere alım yapılacak. Başvuru şartları, kontenjanlar ve detaylar haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

Sahil Güvenlik Komutanlığı

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 2023 YILI DEVLET MEMURU ALIMI İÇİN İLAN YAYIMLADI

Alınacak Devlet Memuru Sayısı ve Pozisyonlar:

1 Bilgisayar Mühendisi

1 İnsan Ticareti ile Mücadele Uzmanı

1 Hesap Sorumlusu

3 Garson

4 Boyacı/Badanacı

3 Bahçıvan

1 Bilgisayar Mühendisi

Detaylar için başvuru şartlarına göz atabilirsiniz. Başvurular için süre sınırlı, bu fırsatı kaçırmamak önemlidir. Sahil Güvenlik, kadrosunu güçlendirmek isteyenler için bu alımı gerçekleştiriyor. Başvuru tarihlerini yakından takip edin ve şartları yerine getirerek başvurunuzu yapın. Unutmayın, bu fırsatı değerlendirmek için Resmi Gazete'de yayımlanan ilanı incelemelisiniz. Bu pozisyonlarda çalışmak istiyorsanız, başvurunuzu vakit kaybetmeden yapmalısınız. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yeni memurlarını arıyor, siz de bu şansı değerlendirebilirsiniz. Başvuru tarihini kaçırmayın ve istediğiniz pozisyona başvurun. Sahil Güvenlik ailesine katılmak için bu ilanı değerlendirebilirsiniz.

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı için aranan şartlar oldukça net ve özgündür. Başvuracak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları sağlamaları istenmektedir. Bu şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Başvuru yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Kamu haklarından mahrum olmamak: Adayın kamu haklarından yoksun olmaması, kamu hizmetine girebilecek bir durumda olması gerekmektedir.

Sağlık sorunu bulunmamak: Adayın görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu taşımaması gerekmektedir.

Askerlik durumu: Erkek adaylar için askerlikle ilgili şartlar bulunmaktadır. Aday, askerlik hizmetini yapmış veya askerlikle ilgili bir yükümlülüğü bulunmamalıdır.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması: Adayın güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmalıdır.

Suç hükümlülüğü bulunmamak: Adayın herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olması gerekmektedir.

Ayrıca, başvuran adayların daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi bir kamu kurumunda görev almamış olmaları ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak çalışmamış veya sözleşmelerinin feshedilmemiş veya halen çalışıyor olmamaları beklenir. Ayrıca, askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi olmamalı, askerlik çağına gelmemiş veya gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmalıdır.

Bu şartların tamamını sağlayan adaylar, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın memur alımı için başvuruda bulunabilirler. Bu ilanı değerlendirmek isteyenler, belirtilen şartları yerine getirerek başvurularını yapmalıdırlar.