KPSS'den 65 puan yetiyor! Gelir İdaresi Başkanlığı 2000 memur alımı şartları belli oldu

İş arayışında olan herkes başvuru yapabilecek. KPSS'den 65 puanı olanlar sevinçten havalara uçacak. Gelir İdare Başkanlığı personel alım ilanını yayınladı. İşte detaylar...

KPSS'den 65 puan yetiyor! Gelir İdaresi Başkanlığı 2000 memur alımı şartları belli oldu

2023 GİB alım yapacağını açıklarken 2000 gelir uzman yardımcısı kadrosu üzerinde alımlar gerçekleşecek. Gelir İdare Başkanlığı 21-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak başvurular için KPSS A sınavından P48 puan türünden en az 65 puan alınmış olması gerekiyor.Yapılacak başvuru ve sınavlar hakkında detaylı bilgiler haberimizde.

GİB PERSONEL ALIMI

Başvuruda bulunacaklar en fazla 5 farklı il üzerinden tercihte bulunurken yazılı sınav için adayların seçimi büyük rol oynar. Yazılı sınav 16 Aralık 2023 tarihinde Ankara'da saat 10.00'da yapılacaktır.

GİB

Sınav hakkında adayların yr aldığı liste 10 gün önce resmi internet sayfası üzerinden yayınlanacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınav için hak kazanabilecek. Yazılı sınavda 70 ve üzeri alan adaylar sözlü sınavda genel yetenek ve genel kültür üzerinden değerlendirmeye tabi tutulur.

Sınav sonuçları için GİB resmi internet sayfası üzerinden başarılı olanların isimleri yer alırken tek tek tebliğ gönderimi yapılacaktır.