KPSS'den 60-61-65 puan alanlar dikkat! Lise mezunlarına iş başvuruları başladı

Gaziantep Üniversitesi personel alımı yapacağını müjdeledi! Başvuru için gereken koşullar haberimizde...

KPSS'den 60-61-65 puan alanlar dikkat! Lise mezunlarına iş başvuruları başladı

Kamu kurumları, güncel memur personel alımları kapsamında adaylara kapılarını açıyor. Sözleşmeli 4/B statüsünde olmak üzere toplamda 3 farklı unvan için başvuruların alındığı bu süreçte, adaylara kolaylık sağlanması hedefleniyor. Başvurular, KPSS puanı ile mülakatsız ve ikamet şartı olmadan gerçekleştirilecek.

Başvuru için adaylardan istenen genel şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak ve herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak bulunmaktadır. Ayrıca, adayların 2022 yılı KPSS'den en az 60 alması ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

kamu personel alımı

Belirli unvanlar için özel niteliklere sahip adaylar da unutulmamış durumda. İnşaat Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Bilişim Teknolojileri alanlarından mezun olan erkek adaylar, farklı tekniker ve teknisyen pozisyonları için başvuruda bulunma imkanına sahiptir.

Özellikle belirtmekte fayda var ki, Destek Personeli alımı için ise lise mezunu erkek adaylardan temizlik, bakım-onarım, iklimlendirme ve taşıma hizmetleri konusunda engel oluşturabilecek herhangi bir hastalık veya benzeri duruma sahip olmamaları beklenmektedir.

Gaziantep Üniversitesi memur alımları için ise başvurular 21 Şubat 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Adaylar başvurularını şahsen veya posta yoluyla üniversite Personel Dairesi Başkanlığı'na yapmalıdır. Bu fırsatlarla dolu alım sürecinde, uygun niteliklere sahip adayların başvurularını zamanında yapmaları önem taşımaktadır.