KPSS Şartsız Memur Alımı Yapılacak!

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı olmaksızın Fransa ve Uganda'da sekreter alımı yapıyor. Başvurular 12-14 Haziran tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak.

KPSS Şartsız Memur Alımı Yapılacak!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesindeki eksiklikleri karşılamak amacıyla farklı ülkelerde görevlendirilecek sekreter alımı yapacak. KPSS şartının aranmadığı bu alımlar, Başkonsolosluk ve Büyükelçiliklerde gerçekleştirilecektir. İşin Olsa ekibi olarak adaylara yönelik şartlar ve kontenjan bilgilerini paylaşıyoruz.

Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı Kontenjan Bilgisi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan memur alımı ilanı kapsamında, Fransa ve Uganda ülkelerinde alımlar gerçekleştirilecektir. Kontenjan bilgileri şu şekildedir:

  1. Kampala Büyükelçiliği: 1 Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter alımı yapılacak.
  2. Paris Başkonsolosluğu: 2 (iki) sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı olmaksızın memur alımı yapacaktır. Başvuruda bulunacak adaylardan genel olarak aşağıdaki şartlar aranacaktır:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. Kamu haklarından mahrum olmamak,
  3. Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak,
  4. Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle ilgisi olmamak.

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okullardan mezun olmak veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak.

Yaş Şartı: Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak.

Dil Şartı: Uganda alımları için çok iyi derecede İngilizce bilmek gerekmektedir. Paris alımları için ise çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları, ilanların yayımlanmasıyla birlikte başlamıştır. Başvuruların en geç 12 veya 14 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece internet üzerinden kabul edilecektir.