KPSS şartı yok! TİGEM 35 yaş altı personel alımını başlattı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ( TİGEM ) İŞKUR ile KPSS siz kamu işçi alımı yapacak. Başvuru şartları ve

KPSS şartı yok! TİGEM 35 yaş altı personel alımını başlattı

 

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), İŞKUR işbirliğiyle Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı olmadan kamu işçi alımı gerçekleştirecek. TİGEM tarafından İŞKUR üzerinden yapılan duyuru ile başvurular başlamış durumda. İlgili ilanda, Engelli ve Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananlar arasından toplamda 14 personel alımı yapılacak. İşte detaylar...

memur

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU PERSONELİ ALACAK!

Bu alımlar farklı şehirlerde gerçekleşecek olup, Konya Kadıhanı, Konya Sarayönü, Şanlıurfa Ceylanpınar gibi şehirlerde istihdam edilmek üzere planlanmıştır. Kontenjan dağılımına göre, Konya Kadıhanı'nda 1 Eski Hükümlü Beden İşçisi, Konya Sarayönü'nde 2 Engelli Beden İşçisi, Şanlıurfa Ceylanpınar'da 9 Engelli Beden İşçisi ve 2 Eski Hükümlü Beden İşçisi olmak üzere toplamda 14 kişi alınacaktır.

memur

Başvuru yapacak adaylardan aranan genel şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, sağlık sorunu olmama, askerlikle ilgisi olmama, 18-35 yaş aralığında olma gibi kriterler bulunmaktadır.

Başvuru süreci ve detaylı kontenjan bilgileri İşin Olsa ekibi tarafından takip edilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır. TİGEM'in bu işçi alımı ile ilgili duyurusu İŞKUR üzerinden yayımlandı ve başvurular ilgili şartları taşıyan adaylar arasından kabul edilecek.

TİGEM tarafından gerçekleştirilecek Engelli ve Eski Hükümlü işçi alımlarına dair özel şartlar belirlendi. Engelli işçi alımlarında adayların ilköğretim veya ortaöğretim mezunu olması gerekiyor. Ayrıca, engelli adayların sağlık durumlarını belgeleyen en az %40 oranında engelli raporuna sahip olmaları şart koşuluyor. Başvuru sırasında engelli belgesinin aslı ibraz edilmeli, ancak fotokopisi ile başvuru yapılabilir.

Eski Hükümlü işçi alımları için ise adayların ilköğretim veya ortaöğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Eski hükümlü olarak nitelendirilen adayların, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına alınmalarına dair yönetmelikte belirtilen eski hükümlü belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Bu belgenin fotokopisi başvuru esnasında kabul edilecek olup, aslı da ibraz edilebilecektir.

Başvurular ise İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, adaylar başvurularını 15 - 19 Ocak 2024 tarihleri arasında https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden yapabilirler. Başvuruların Haziran ayı içerisinde alınacağı belirtilmiştir.

Özetle, TİGEM'in Engelli ve Eski Hükümlü işçi alımları için belirlenen özel şartlar, başvuru tarihleri ve süreci İŞKUR üzerinden duyurulmuş ve adaylara başvuru için gerekli bilgiler verilmiştir. Adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını gerçekleştirebilirler.