KPSS şartı yok! Tarım Bakanlığı memur alımını başlattı: Kritik şarta dikkat

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni memur alımları için hazırlıklara başladı. Bu alımlar, KPSS şartı olmaksızın yurtdışında görev yapacak memurları hedefliyor. İşte detaylar haberimizde...

KPSS şartı yok! Tarım Bakanlığı memur alımını başlattı: Kritik şarta dikkat

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni memur alımları yapma kararı aldı. Son dakika haberimize göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, mevcut personel eksikliğini gidermek amacıyla 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddelerine dayanarak, 01.02.1974 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 14786 sayılı kararla yürürlüğe giren "Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik" kapsamında yurtdışında görev yapacak memur alımları yapılacak. 

 

KPSS PUANI OLMADAN MEMUR ALIMI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

MEMUR

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yurtdışı personel memur alımı için belirlediği kontenjanlar şu şekilde...

Toplam 6 kişilik kadro için başvuru yapacak adaylardan beklenen şartlar aşağıdaki gibi:

- İlgili meslek dallarında yükseköğrenim almış olmak ve bu meslek dalında Dışişleri Bakanlığı tarafından tanınmış uluslararası kuruluşlarda, adaylık dâhil en az dört yıl deneyime sahip olmak. Diğer alanlarda ise en az üç yıl çalışmış olmak gerekmekte.

-Başvuran adayların birim amirlerinden olumlu görüş almış olmaları gerekmekte.

-Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak gerekmekte.

-Erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmaması gerekmekte.

-Kontenjanın kullanılacağı yılın son gününde, Dışişleri Bakanlığı tarafından belirtilen uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderilecekler ile öğrenim veya ihtisas yapacak Devlet Memurları için 40 yaşını, diğer adaylar için ise 50 yaşını doldurmamış olmak gerekmekte.

-Daha önce aynı konuda yurt içinde veya yurt dışında eğitim almamış olmak.

-Genel hükümlere göre geri çağrılmamış olmak, ancak hastalık sebebiyle eğitim ve öğrenimini tamamlayamayacak durumda olanlar hastalık raporuyla istisna teşkil eder.

-Yurtdışında eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye dönüşlerinde, yurtdışında geçirilen sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yapmayı kabul etmek gerekmekte.

Yabancı Dil Şartı Adaylardan Talep Edilecek

Yurtdışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek adaylar için yabancı dil bilgisi gerekliliği bulunuyor.

a) Lisansüstü öğrenim amacıyla yurtdışına gönderilecek adayların, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası alanda geçerliliği olan bir yabancı dil sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmekte.

b) Uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderilecek adayların ise Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarına göre en az 90 puan alması veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan bu puanı elde etmeleri gerekmekte.

c) Diğer görevler için başvuran adaylar, YDS'den en az 70 puan veya bu puanı karşılayan bir TOEFL puanına sahip olmalı.

Başvuran adaylar, yabancı dil bilgisi düzeyini kanıtlayan belgeleri son başvuru tarihinden en fazla 2 sene önce almış olmalı. Yabancı dil eşdeğerliği konusunda belirli kurallar vardır ve bu kurallar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan bir eşdeğerlik tablosuna dayandırılmaktadır. İlgili belgeye erişim için şu adres kullanılabilir: https://www.osym.gov.tr/TR,10358/esdegerlikler.html

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı başvuruları, ilanın resmi olarak yayımlanmasının ardından hemen başlamış ve son başvuru tarihi olarak 16 gün süre verilmiş.

İşte Başvuru Tarihleri: 13 Ekim - 31 Ekim 2023

Adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/tarim-ve-orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim adresinden gerçekleştirebilirler.