KPSS şartı yok! MİT personel alımı şartları açıklandı

MİT Akademi'de personel alımları Nisan ayında KPSS puanına gerek olmadan gerçekleştirilecek. Başvuru koşulları haberimizin detayında..

KPSS şartı yok! MİT personel alımı şartları açıklandı

MIT Akademi'de onları eğitecek personel alınacak.

Milli İstihbarat Akademisi'nden öğrenci alınacağı, öğrenci alımıyla birlikte adayların akademide eğitilip MİT bünyesinde çalışacağı duyuruldu. Peki Milli İstihbarat Akademisine nasıl başvurulur? MIT Akademi'ye başvuru şartları nelerdir? İşte bu soruların yanıtları..

6 Ocak 2024'te faaliyete geçecek olan akademi, istihbarat, strateji ve güvenlik alanları lisansüstü eğitim ve bilimsel araştırmalar sağlayacak. Akademi bünyesinde bu konularda eğitimler verilerek nitelikli personel yetiştirilecektir.

MIT bünyesinde enstitüler açılacak, yüksek lisans ve doktora programlarına 4 yıl eğitim alan mezunlardan personel alımı gerçekleştirilecek. Bu personel alımı çerçevesinde lisans mezunu ve enstitünün şartlarını taşıyan adaylar başvurabilmektedir. Milli İstihbarat Akademisi'nin başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Talha Köse akademi hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Akademinin iki ana faaliyet alanı vardır: eğitim ve araştırma. Eğitim-öğretim faaliyetleri enstitü bünyesindeki programlar aracılığıyla yürütülecek. Araştırma merkezleri bilimsel araştırmaların, seminerlerin, konferansların ve diğer akademik araştırmaların yapıldığı yapılardır."

KAYIT KOŞULLARI AÇIKLANDI

Başvuru koşulları şu şekilde açıklanmıştır:

“En az 4 yıl örgün eğitim veren üniversitelerin ilgili lisans eğiitm programlarından mezun olan ve enstitünün kabul koşullarını sağlayan herkes lisansüstü eğitimde Akademi'ye başvurabilir.”

BAŞVURU TARİHİ

Yapılan açıklamada başvuruların nisan ayında başlayacağı ve başvuruların Akademi sitesinden alınacağı duyuruldu.