KPSS şartı kaldırıldı! TCDD yüksek maaşlı personel alımı başladı: Başvuru şartları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bünyesindeki TC Devlet Demiryolları'na (TCDD) personel alımı yapılacağı açıklandı. Alımla ilgili istenen şartlar belli oldu..

KPSS şartı kaldırıldı! TCDD yüksek maaşlı personel alımı başladı: Başvuru şartları...

Kamudaki iş ilanlarını takip eden vatandaşlara müjde, TC Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) geldi. TCDD'de çalışacak personel alımı yapılacağı açıklandı. TCDD'den alınan bilgiye göre 18-22 Aralık tarihleri ​​arasında 199 işçinin işe alınacağı açıklanmıştı. Peki başvuru şartları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır. Detaylar şöyle;

TCDD'YE 199 MAKİNİST İŞÇİ ALIMI

a) Kesin liste adayları İŞKUR tarafından taraflarına iletildikten sonra belgeleri 04.01.2024 tarihinde doğrudan gönderilecek olup, belgesi kabul edilen adaylar 5 Ocak 2024 tarihinde sözlü sınava gireceklerdir. Tarih bildirimi www.tcddtasimacilik.gov.tr ​​adresinde yayınlanacak olup, bu duyurudan sonra başka bir açıklama yapılmayacaktır.

b) Başvuru sahibinin aşağıdaki belgeleri TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye ibraz etmesi gerekmektedir. Personel ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile doğrudan iletişime geçecekler. Posta yoluyla teslimat kabul edilmeyecektir.

c) Makine işçileri 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre çalışırlar.

GEREKLİ BELGELER

1) Kimlik fotokopisi

2) 1 adet akademik sertifika (diploma fotokopisi veya program bitirme belgesi fotokopisi)

3) 1 adet Askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muafiyeti gösterir)

4) TC kimlik numaralı sabıka kaydı (Savcılıktan veya www.turkiye.gov.tr ​​adresinden e-devlet şifresi ile alınacak ve sabıka kaydı bulunanlar için ilgili mahkeme kararı ile kayıt istenecektir.) ).

5) İşe alım bilgi formu www.tcddtasimacilik.gov.tr ​​adresinde yayınlanacaktır.

6) Başvuru formu www.tcddtasimacilik.gov.tr ​​adresinde yayınlanacaktır.

7) Tren Makinist ehliyeti

8) KPSS Sonuç Belgesi (İlan tarihi 3 Kasım 2022)

TCDD yüksek maaşlı personel alımı

İŞÇİ MAKİNİST ADAYLARI İÇİN

1-Sözlü sınavda adaylara jüri üyeleri tarafından sorular sorulacak; Sınava katılan adaylar 100 puan üstünden değerlendirilir. Derecelendirmenin 50 puanlık kısmı fiziksel becerileri, ifade becerilerini ve varsa pratik bilgiyi değerlendiren “BECERİ” alanını, geri kalan 50 puan ise MESLEKİ YETERLİLİK” alanını içermektedir. Adayın teorik bilgisi, mesleki deneyimi ve kavrama becerisi ölçülür. Değerlendirme sonunda toplam puanı 60'ın altında olan adaylar başarısız sayılacaktır.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Makinist pozisyonuna başvuru ve mülakatta MYK (Tren Makinist Seviye 4) sınav puanı kriter olarak kullanılacak olup, puanların eşit olması durumunda KPSS puanı dikkate alınacaktır.