KPSS puanım düşük diye üzülmeyin! Bu kurumlar 50 puanla memur alımını başlattı

Kamu ve özel sektörde memur alımı başladı! İşte başvuru koşulları...

KPSS puanım düşük diye üzülmeyin! Bu kurumlar 50 puanla memur alımını başlattı

2023 yılı, düşük KPSS puanına sahip adaylar için yeni fırsatların doğduğu bir yıl oldu. Kamu kurumları ve özel sektör, geniş kapsamlı memur alımlarıyla onlarca pozisyonda istihdam sağlayacak.

Alımlar, 2021 ve 2022 yıllarında KPSS sınavından alınan puan türlerine göre değişiklik gösteriyor. Lise mezunu adaylar için en düşük 50, ön lisans mezunları için 55, lisans mezunları için ise 60 KPSS puanı yeterli olacak. Bazı kurumlarda istenen puan 70'e kadar yükseliyor.

memur alımı

Kamu kurumlarındaki alımlar önemli fırsatlar sunuyor. Milli Savunma Bakanlığı 2248 personel alımıyla askeri ve sivil çok sayıda kadro açıyor. Belediyelerde şehir plancısı, zabıta memuru pozisyonları, üniversitelerde ise öğretim görevlisi kadroları dikkat çekiyor.

Özel sektörde de bankacılık ve finans alanında iş imkanı doğuyor. Ziraat Bankası, müşteri temsilcisi ve finans uzmanı alımı yapacak. THY'de çeşitli idari görevlere personel alınacak.

Başvurular kurumların internet sayfalarından yapılacak. Her kurumun tercih edeceği branşlar ve şartlar farklı olacak. 2023 yılı, alım yapılacak geniş yelpaze ile KPSS'ye hazırlanan adaylar için umut verici. Düşük puanlı adaylar, fırsatları değerlendirme imkanı bulacak.