KPSS puanı olmasa da olur! İçişleri Bakanlığı dev personel alımını duyurdu

İçişleri Bakanlığı'na personel alımında başvuru süreci başlatıldı. KPSS puanlı ve puansız başvuru atamaları ve koşulları haberlerimizi detayında yer almaktadır.

KPSS puanı olmasa da olur! İçişleri Bakanlığı dev personel alımını duyurdu

İçişleri Bakanlığı personel almayı planlıyor. Bakanlığın Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla 8 farklı alanda sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. KPSS puanlı ve puansız 11 kişide sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecek.

Kontenjan Bilgisi

1 Kişi Kıdemli .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı,

2 Kişi Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı,

1 Kişi Kıdemli Mobil Geliştirme Uzmanı,

3 Kişi .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı,

1 Kişi Mobil Geliştirme Uzmanı,

1 Kişi Siber Güvenlik Uzmanı,

1 Kişi Öğrenme Yönetim Sistemi Uzmanı,

1 Kişi İş Analisti Uzmanı,

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Göç yönetimi memuru alımında genel olarak 657 Sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlar aranacak. Ayrıca “Vatandaşlıktan yoksun olmamak, Erkek adaylarda askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle ilgili olmamak” gibi standartlar da aranacak.

Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezuniyet şartı da aranmaktadır.

KPSS puan detayları nedir?

Sözleşmeli bilişim personeli alımı için başvuranlarda KPSS şartı aranacak. Ancak KPSS puanı olmayan adayların da başvuruları kabul edilecektir. KPSS puanlı başvurularda 2022 veya 2023 yılında yapılan sınavda P3 puan kategorisinde en az 70 puan alınması gerekmektedir. Değerlendirmelerde KPSS puanının %70'i, YDS puanının ise %30'u değerlendirilecektir.

KPSS'siz personel alımında adayın puanı 70, KPSS puanı %70, YDS puanı %0 olarak değerlendirilecektir.

Başvurular başladı!

İçişleri Bakanlığı'ndan sözleşmeli personel alımı talepleri başladı. Başvuru sahipleri, İçişleri Bakanlığı kariyer adresinde başlayan başvurulara yönelik elektronik başvuru yapacaklardır. Uygulama ekranına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 23 Ocak 2024

Kayıt adresi: https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim