KPSS puanı olanın TÜİK'te işi hazır! Bu bölümlerden mezun olanlar hemen işe alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu, Uzman Yardımcısı alımı için ilan yayımladı. Başvuruda bulunacak adaylardan aranan şartlar neler? Detaylar haberimizde...

KPSS puanı olanın TÜİK'te işi hazır! Bu bölümlerden mezun olanlar hemen işe alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu, yeni bir memur alımına hazırlanıyor. Son dakika gelişmesine göre, 11 Ekim 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, TÜİK, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, çeşitli alanlarda görevlendirmek üzere KPSS puanı ve sınav sonuçlarına dayalı olarak Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Başvuru koşulları ve ayrıntıları, haberimizin devamında...

KPSS İLE 20 MEMUR ALINACAK

MEMUR


Türkiye İstatistik Kurumu, 20 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Bu alımlar, 4 farklı grupta gerçekleşecek ve dağılım şu şekilde olacak: KPSSP 34 puan türünden 1 kişi, KPSSP 1 puan türünden 7 kişi, KPSSP 2 puan türünden 12 kişi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), memur alımı için adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan şartları karşılamalarını talep ediyor. Başvuru yapacak adaylardan aşağıdaki şartları yerine getirmeleri istenmekte:

- T.C. vatandaşı olma,

- Kamu haklarından mahrum olmama,

- Sağlık sorunlarının görev yapmaya engel teşkil etmemesi,

- Başarılı bir güvenlik soruşturması ve arşiv incelemesinin sonuçlarının olumlu olması,

- Erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle ilgili herhangi bir yükümlülüğünün olmaması.

Adaylar, başvurularını yapmadan önce bu şartları detaylıca incelemeli ve gerekli belgelerle başvurularını tamamlamalıdır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), memur alımı için adaylardan belirli KPSS sınav sonuçlarına, eğitim geçmişine ve yaş kriterlerine dikkat etmelerini talep ediyor. İşte bu alımla ilgili aranan şartlar:

- 2022 veya 2023 yılında gerçekleştirilen KPSS Lisans seviyesi sınavlarından KPSSP34 veya KPSSP2 puan türlerinden en az 80 puan almak gerekmekte.

- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününden itibaren otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak gerekmekte. Bu şart, 01/01/1988 tarihinden itibaren doğan adaylar için geçerli.

- Başvuracak adayların en az 4 yıllık lisans eğitimi sunan fakültelerin şu bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, İktisat, İşletme, Maliye, İstatistik, Ekonometri, Matematik, Endüstri Mühendisliği veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

- Adaylardan, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince veya Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavında (YDS) en az 60 puan almış olmaları gerekmekte.

TÜİK Memur alımı için başvurular, ilanın yayınlanmasının hemen ardından başladı ve son başvuru tarihi en geç 10 gün içerisinde. Önemli bir detay ise başvurular yalnızca elektronik ortamda kabul edilecek..

İşte başvuru tarihleri ve adresi:

Başvuru Tarihleri: 11 - 20 Ekim 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Başvurularınızı belirtilen tarihler arasında unutmadan, yukarıdaki internet adresi üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir!