KPSS puanı olana iş piyangosu vurdu! O kurumlara çok sayıda memur alımı yapılacak

Kamu ajansına yeni memur alımları bugün açıklandı. Kamu personeli alımı başvuru süreci, şartları ve tüm detayları hemen bu yazımızdan inceleyebilirsiniz. İşte detaylar.

KPSS puanı olana iş piyangosu vurdu! O kurumlara çok sayıda memur alımı yapılacak

Dicle Kalkınma Ajansı, 22 farklı KPSS puan türünden yeni memur alımını içeren kılavuzu bugün kamuoyuyla paylaştı. Bu haberimizde, kamu ajansının duyurduğu personel alımı başvuru süreci, genel şartlar ve detaylarını sizler için ele alıyoruz.

Kamu personeli alımına başvuruda bulunacak adayların taşıması gereken genel şartlar arasında Türk vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum bulunmama, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç alınmış olma, akıl hastalığı nedeniyle görevini devamlı yapmasına engel olmama, askerlik durumu, ve olağanüstü hal nedeniyle kamu görevinden çıkarılmamış olma gibi kriterler yer alıyor.

personel alımı

Kamuya yeni alınacak personelde aranan niteliklere göre, İktisat, Ekonomi, Maliye, Finans ve Bankacılık, Ekonometri, İstatistik, İşletme, Hukuk, Matematik mezunu adaylar veya Şehir ve Bölge Planlama, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İşlelme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği mezunu adaylardan en az biri aranacak.

Adayların başvuru yapabilmeleri için 2022 veya 2023 KPSS'den P14, P15, P16, P19, P20, P21, P22, P12, P13, P20, P21, P39, P40, P41, P24, P25, P26, P4, P5, P1, P2, P3 puan türlerinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından duyurulan memur alımı için başvurular, 25 Mart 2024 tarihinden itibaren başlayacak ve son başvuru tarihi olan 15 Nisan 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru süreci içinde adaylar, istenilen belgeleri tamamlayarak başvurularını tamamlayabileceklerdir. Bu yeni alımlar, iş arayanların umut kaynağı olacak gibi görünüyor.