KPSS puanı olana iş kapıları açıldı! Kültür Bakanlığı'ndan yeni personel alım ilanı!

KPSS puanına göre personel alımları başladı! Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

KPSS puanı olana iş kapıları açıldı! Kültür Bakanlığı'ndan yeni personel alım ilanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı iş arayan adayların yüzünü güldürdü! Düşük puanla personel alımı yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre Bakanlık bünyesine Müfettiş Yardımcısı, Uzman Yardımcısı, Destek Personeli kadrolarında 45 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvurusu onaylanan adaylar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor. Alımlar Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya, Samsun illerinde yapılacak. Başvuru yapacak adayların şartları ile ilgili detaylı bilgiler Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacak. Başvuru yapacak adaylar için en önemli şart KPSS P94 puan türünden en az 60 puan alınmış olması şartıdır. 

kültür ve turizm bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacak

Aynı zamanda adayların başvuru tarihleri itibariyle 35 yaşını doldurmaması gerekmektedir. Belirli meslek kollarında en az 30 gün süreyle fiilen çalışmış olunması, Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosu için özel güvenlik kimlik kartı sahibi olunması şartları da aranıyor. Alım yapılacak kadrolara göre gerekli olan özel şartlar şu şekilde sıralanıyor;

-Şoför kadrosu için lise mezunu olunması, eski tip için D sınıfı, yeni tip ehliyet için B, C, D sınıfı sürücü belgesi olması, yurt içi seyahat engeli olmaması ve mesai saatleri dışında çalışılabilmesi şartları aranıyor.

-Elektrikçi kadrosu için Mesleki ve Teknik eğitimi olan Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı bölümlerinden mezun olunması gerekiyor.

-Bilgisayar Bakım Onarım kadrosu için Bilişim Teknolojisi ya da Bilgisayar bölümlerinden mezun olunması gerekiyor.

-Sıhhi Tesisatçı kadrosu için Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı bölümlerinden lise mezunu olunması gerekiyor.

-Boyacı kadrosu için en az 1 ay boyunca meslek deneyimi olduğunu SGK Hizmet Dökümü ile belgeleyebilmek gerekiyor. Başvuru süreci 3 Kasım tarihinde başlayarak 17 Kasım tarihinde sona erecek.