KPSS puanı olana başvurular açık! Dışişleri bakanlığı yüksek maaşlı memur alımını başlattı

İş arıyorsanız dikkat! Dışişleri Bakanlığı'na memur alımı yapılıyor. Detaylar haberimizde.

KPSS puanı olana başvurular açık! Dışişleri bakanlığı yüksek maaşlı memur alımını başlattı

2022-2023 senesi KPSS puanınız varsa bu haberi kaçırmayın. KPSS puanınızla uzman yardımcısını alımına başvurabilirsiniz. Peki koşulları neler? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIMI YAPACAĞINI DUYURDU

Dışişleri Bakanlığı memur istihdam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı, personel açığını gidermek amacıyla personel alımı yapacak. Dışişleri Bakanlığı memur olarak istihdam için başvuru ekranı açıldı. Bu bağlamda başvurular yalnızca elektronik ortamda 11.03.2024-25.03.2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Dışişleri Bakanlığı memur alımı Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği kapsamında merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8. dereceli kadroda çalışmak için öğrenim dalları itibariyle kadro dağılımı TABLO-I’de gösterilen toplam 7 (yedi) adet Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı memur alımı yapılacak. Koşullar ise aşağıdaki gibidir:

Aday, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki koşulları bulundurması gerekir. Eğitim, KPSS, YDS koşulları da istenmektedir.

2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS'den P-3, P-14, P-19, P-24, P-29, P-34, P-39 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan alınması gerekiyor.

Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı Yapıyor

Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2024) itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve sonrası doğanlar)

En az 4 senelik lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler fakülteleri ile fakültelerin Avrupa Birliği bölümü ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olma koşulu aranmaktadır.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olunmalıdır.