KPSS 65 puan ile memur olmak isteyenlere müjde! Maliye Bakanlığı uzman yardımcısı alıyor

Son zamanlarda yaşanılan enflasyon ve daha öncesindeki deprem felaketi sebebi ile milyonlarca vatandaş işsizlikle kıvranıyor. Ekonominin sıkıntısını yaşayan vatandaş bunun yanında birde iş arama sıkıntısı yaşıyorken sevindiren haber Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Birçok yeni iş istihdamı sağlanacağı açıklandı. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

KPSS 65 puan ile memur olmak isteyenlere müjde! Maliye Bakanlığı uzman yardımcısı alıyor

Milyonlarca vatandaş gelen zamlar artan fiyatlar, sürekli artış yaşayan ev kiralarının yanı sıra işsizlikle de mücadele etmeye çalışıyor. Yaşanılan bu sorunların arsında vatandaşa destek olmak için birden fazla kurumdan istihdam haberleri geliyor. İşsizlikten bıkan vatandaşı sevindirecek iş haberi Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Detaylar haberimizde…

hülya

HMB 400 MEMUR ALIMI BAŞVURUSU BAŞLADI! (DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCISI)

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı 400 uzman asistanının işe alım kayıt ekranı açıldı. İllere göre kayıt koşulları ve kontenjan tahsisleri bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın memur alımı için başvuru süreci başladı. 2024 yılı için 400 gelir uzman yardımcısı alımı için başvurular alınacak. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB), Türkiye genelinde 400 memur alımı yapacak. Başvuruları başlamış olan Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı personel alımına ilişkin detayları sizlerle paylaşacağız.

Türkiye genelindeki il teşkilat birimlerine atanmak üzere Bakanlıktan 400 memur alımı yapılacak. Bildirilen memur pozisyonu Hazine Uzman Yardımcısıdır.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın memur alımı için başvuru süreci başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 400 memur alımı için başvurular, 4 Mart 2024 tarihinde başvuruların açılmasının ardından kabul edilecek. Başvuru koşullarını sağlayan adaylar, yalnızca internet üzerinden başvuru yapacak.

BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Mart 2024

SON BAŞVURU TARİHİ: 15 Mart 2024

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/hazine-ve-maliye-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

hülya

400 DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCISI KONTENJAN DAĞILIMI NEDİR?

hülya

hülya

hülya

hülya

hülya

hülya

hülya

hülya

hülya

hülya

HMB MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Uzman Yardımcısı pozisyonu için adaylarda genel ve özel nitelikler aranacak. Bu bağlamda genel olarak 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48. maddesine göre standartlar aranacaktır. Daha spesifik olarak KPSS, Eğitim ve Yaş koşulları aranacak.

hülya

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, vatandaşlıktan çıkarılmamış olması, görevini yapmasına engel olacak sağlık sorununun bulunmaması, tedavisinde olumlu sonuç alabilmesi, suç teşkil etmemesi, güvenlik soruşturması ve arşivlerde araştırma yapılması gerekmektedir Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak.

KPSS ŞARTI NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımında adaylardan 2022 veya 2023 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP32, KPSSP33, KPSSP37, KPSSP38, KPSSP42, KPSSP43, KPSSP44, KPSSP45, KPSSP46, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

EĞİTİM ŞARTI NEDİR?

Siyaset bilimi, hukuk, iktisat, işletme ve idari bilimler alanlarında en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerden ve bunlara eşdeğer yurt dışı veya yurt içi yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

YAŞ ŞARTI NEDİR?

Sınavın yapılacağı yılın 1 Ocak tarihinde 35 yaşının altında olmanız gerekmektedir. Yani 1 Ocak 1989 veya sonrasında doğmuş olmanız gerekmektedir.