KPSS 50 puan yeterli! Bakanlık onlarca kadroda yer açtı: Tam 1071 kişi alınacak

İş arayanlar dikkat! Bu haber tam da size göre! GSB duyurdu! Detaylar haberimizde.

KPSS 50 puan yeterli! Bakanlık onlarca kadroda yer açtı: Tam 1071 kişi alınacak

GSB, Türkiye'nin altı farklı bölgesinde gençlik çalışanı istihdam ediyor. 1071 kişi 50 KPSS puanıyla kabul ediliyor. Peki başvuru detayları ve şartları neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ALIM YAPIYOR

Beklendiği gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu. Kariyer sitesinde yayınlanan sözleşmeli personel alım ilanlarına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda toplam 1.071 memur alımı yapılıyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde 2022 yılı KPSS B grubu P3 puan sırası esas alınacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca yayınlanan duyuruya göre 1.071 gençlik çalışanı 6 farklı grupta görevlendirilecek. Gruplar aşağıdaki gibidir:

1. GRUP (171 Kontenjan): Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim kurulu tarafınca kabul edilen bölümlerden mezun olmak.

2.GRUP (199 Kontenjan): Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Resim, Müzik, Fotoğraf, Görsel Sanatlar, Seramik, Heykel, Geleneksel Türk Sanatları, El Sanatları, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, İletişim Bilimleri, Yeni Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler, Radyo Televizyon ve Sinema bölümleri ile bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim kurulu tarafınca kabul edilen bölümlerden mezun olmak.

3.GRUP (208 Kontenjan): Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon, Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim kurulu tarafınca kabul edilen bölümlerden mezun olmak.

4.GRUP (205 Kontenjan): Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmet, İlahiyat, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim kurulu tarafınca kabul edilen bölümlerden mezun olmak.

5.GRUP (248 Kontenjan): Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölüm ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim kurulu tarafınca kabul edilen bölümlerden mezun olmak.

6.GRUP (40 Kontenjan): Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölüm ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim kurulu tarafınca kabul edilen bölümlerden mezun olmak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği yetiştirme eğitimini başarı ile tamamladığını gösterir Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği Eğitim, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge kapsamında Bakanlığımızca verilen Gençlik Liderliği Belgesine sahip olmak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine 1071 Gençlik Çalışanı alımı için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki koşullara sahip olunması gerekiyor. Bunun yanı sıra;

Her grup için yukarıdaki tabloda aranan özellikler taşınmalıdır,

Herhangi bir kamu kurumunda çalışırken resmi görevden ya da meslekten uzaklaştırılmamış olmak,

Sözleşmeli personel olarak çalıştıkları sırada sözleşme ilkelerine aykırılık nedeniyle kurumlar tarafından iş ilişkileri feshedilenler veya sözleşmenin geçerlilik süresi içerisinde sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenlerin, sözleşmenin feshedildiği tarihten itibaren bir yıl geçmiş olması gerekir,

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Alım Yapıyor

Görevini sürekli olarak yerine getirmesine engel olacak herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması,

Tam zamanlı çalışmaya engel olmaması,

Arşiv araştırması olumlu sonuçlar vermelidir,

Bakanlık tarafından verilen gençlik çalışmaları yönetimi sertifikasına sahip olmak,

2022 KPSS sınavına girmiş olmak ve belirtilen puandan en az 50 puan almak,

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

Başvuru tarihi ise 29.12.2023 08.01.2024 tarihinde olacaktır. Adayların, başvuru grubu ve il için gerekli olan aşağıdaki belgeleri (önlü ve arkalı, çift taraflı) sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Belgeler şunlardır:

Yükseköğretim kurumlarından mezun olup eşdeğerliğe sahip olan adaylar için YÖK’ten alınmış eşdeğerlik belgesi veya eğitimini yurt dışında tamamlayan adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi,

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurdukları ile ilgili önceki kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesi,

Gençlik Çalışanı pozisyonu 6. Grup için Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği yetiştirme eğitimini başarı ile tamamladığını gösterir Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği Eğitim, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge kapsamında Bakanlığımızca verilen Gençlik Liderliği Belgesi.

Aşağıda belirtilen adımları uygulayarak başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

1) Uygulama ekranına e-devlet şifreniz ile giriş yapın. Açılan ekranda "Yeni Başvuru " bağlantısına tıklayın.

2) Açılan ekranda yine Gençlik Bakanlığının duyurusunu göreceksiniz. "Başvur" seçeneği işaretleyin.

3) İlanı tekrar kontrol edin. "Yukarıdaki bilgileri okudum ve kabul ediyorum." Yazıya tıklayarak başvuruyu tamamlayın.