KPSS 50-55-60 puanı olanlara iyi haber! Bakanlıklar memur ve personel alımı başvurularını açtı

Bakanlıklar, memur ve personel alımları için ilanlarını yayımladı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylara yönelik olacak bu alımlarla toplamda 45 bin 90 kişi istihdam edilecek. Ayrıntılar haberimizde...

KPSS 50-55-60 puanı olanlara iyi haber! Bakanlıklar memur ve personel alımı başvurularını açtı

Adaylardan beklenen nitelikler arasında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamaları bulunuyor. Ayrıca, KPSS puanı, eğitim durumu ve yaş kriterleri de başvuru şartları arasında yer alıyor.

İŞ ARAYANLAR İÇİN DEVLET DAİRESİNDE İSTİHDAM FIRSATLARI

iş

KPSS puanı, adayların 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS'den en az 50, 60 veya 70 puan almış olmalarını gerektiriyor. Alımlar, KPSS'siz Personel Alımı ve KPSS 50 Puan İle Memur Alımı kapsamında yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı toplamda 2 bin 21 memur alacak. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 700, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ise 1321 memur alımı gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı ise 27 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu alımların yanı sıra, 8 bin işçi kadrosuyla da çeşitli pozisyonlarda istihdam sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 8 bin sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu alımlar, farklı eğitim düzeylerindeki kadrolar için yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesinde 40 sözleşmeli personel alacak. Bu alımlar, çeşitli mühendislik ve teknikerlik pozisyonlarını kapsıyor.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı pozisyonu için 7 memur alımı gerçekleştirecek.

İçişleri Bakanlığı ise sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Bu kapsamda farklı uzmanlık alanlarında 11 kişi istihdam edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı bünyesinde 60 sözleşmeli personel alacak.

Son olarak, Enerji Bakanlığı, lisansüstü eğitim için 1 kişilik kontenjan tahsis edecek.

Başvuru süreçleri ve detaylarına ilişkin bilgiler ilgili bakanlıkların resmi web sitelerinden ve ilan metinlerinden ulaşılabilir.