KPSS 2019/2 Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans Düzeyinden Memur Alımı için Son Saatler

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek KPSS 2019/2 yerleştirme işlemlerinde tercih süreci sona eriyor. Tercih ücreti için son tarih ise 13 Aralık.

KPSS 2019/2 Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans Düzeyinden Memur Alımı için Son Saatler

KPSS 2019/2 Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans Düzeyinden Memur Alımı için Son Saatler

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek KPSS 2019/2 yerleştirme işlemlerinde tercih süreci sona eriyor. ÖSYM'nin resmi sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda, KPSS 2019/2 ile kamu personeli atama işlemleri için adayların tercihlerini 12 Aralık 2019 saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden yapabileceği belirtilmiş, yerleştirme ücreti için belirlenen son tarihin 13 Aralık olduğu adayların 13 Aralık saat 23.59'a kadar yerleştirme ücretini ödememesi halinde tercih sonucuna göre yerleştirmeye hak kazansa dahi atamasının yapılmayacağı belirtilmişti. 

Tercih işlemleriyle ilgili yapılan duyuruda ayrıca, "Adayların, Kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar." denilmişti. Tercih kılavuzu ve kadro dağılımına ÖSYM'nin resmi sayfasından erişim sağlanabiliyor.

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı için Tercihler Başlıyor! Sağlık Bakanlığı'nın uzun süredir beklenen sözleşmeli personel alımı için de resmi duyuru geldi. ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, tercihlerin 13-19 Aralık tarihleri arasında alınacağı belirtilerek, adayların tercih kılavuzuna ÖSYM resmi sayfasından erişim sağlayabileceği vurgulandı. ÖSYM duyurusunda şu ifadeler yer aldı: 

KPSS-2019/7: Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar Sağlık Bakanlığı KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar, tercihlerini 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 19 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktırAdayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

İŞTE TERCİH KILAVUZU >>