KPPS 60-65-70 puanla büro personeli alımı! Mülakat şartsız başvurular açıldı

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) yüksek puanlar almadan da kamu kurumlarına memur olma fırsatı doğuyor! Artık 60, 65 ve 70 puanlarla KPSS taban puan şartı olmadan güncel memur alımı başvuruları alınıyor. Peki, kimler bu alıma başvurabilir ve başvuru süreci nasıl işliyor? İşte tüm detaylar!

KPPS 60-65-70 puanla büro personeli alımı! Mülakat şartsız başvurular açıldı

Kamuda Kariyer Kapısı: KPSS Puanı Aranmıyor! Yeni Personel Alımları Başvuruları Açıldı!

Kamu sektöründe iş arayanlar için müjdeli haber! Artık KPSS taban puan şartı olmadan yapılan güncel memur alımları başladı. Bu fırsatla, kamu sektöründe kariyer yapmak isteyenler için kapılar sonuna kadar açılıyor. Peki, bu alımlara kimler başvurabilir ve başvuru süreci nasıl işliyor? Detaylar haberimizde.

Devlet memuru olmak isteyenlerin karşısına çıkan genel şartların yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, askerlik durumu ile ilgili herhangi bir engel bulunmama ve sağlık sorunları olmama gibi kriterler bulunuyor. Adaylar, 2022 yılında gerçekleştirilen KPSS sınavına katıldıysa, bu alımlara başvurabilecekler.

Her pozisyon için belirlenen özel şartlar ve başvuru koşulları da oldukça çeşitli. Büro personeli pozisyonu için KPSS en az 65 puan, herhangi bir lisans ve YDS en az 70 puan gibi kriterler aranırken, mühendislik ve diyetisyenlik gibi daha uzmanlık gerektiren pozisyonlar için KPSS en az 70 puan şartı bulunuyor. Teknisyenlik ve destek personeli pozisyonları ise KPSS en az 60-65 puan aralığında başvuruları kabul ediyor.

Çoruh Üniversitesi için yapılan personel alımlarına başvurular şahsen yapılacak ve ikamet şartı aranmayacak. Başvurular için son tarih ise 15 Mart 2024 olarak belirlendi.

Kamu sektöründe kariyer yapmak isteyenler için bu fırsatları kaçırmamanızı öneririz! Unutmayın, kapılar sonuna kadar açık!