Konya Milletvekili: CTE'ye 10 Bin Personel Alımı Yapılacak, Mülakat Sürecini Takip Edeceğiz

Türkiye Kamu Sen'in önceki dönem Genel Teşkilatlandırma sekreterliğini ve Türk Büro Sen'in Genel Başkanlığı'nı yapan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, memur adayı ve memurların sorunlarının çözümü için mecliste çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Konya Milletvekili: CTE'ye 10 Bin Personel Alımı Yapılacak, Mülakat Sürecini Takip Edeceğiz

Kamuya personel alımları ve kamudaki personelin görevde yükselme sınavlarında mülakatların kaldırılması , buradaki haksızlığın giderilmesi için çalışmaları hızlandıracaklarını söyleyen Fahrettin Yokuş, geçtiğimiz gün İnsan Hakları Komisyonu'nda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü'nü dinlediklerini, İnfaz ve Koruma Memurları ve cezaevleri çalışanlarının sorunlarının çözümü için önerilerinin olduğunu bu yöndeki çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Ayrıca , CTE Genel Müdürü'nün 10 bin personel alımı planlaması yapıldığını söylediğini vurgulayan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Sn. CTE Genel Müdürü 10 bin personel alımı yapılacağını söyledi, tabi burada personel alımı sürecinde mülakatlarda olacaktır. Biz İYİ Parti olarak mülakata tamamiyle karşıyız, TRT'ye spiker alımlarında mülakat yapılabilir, ama diğer alımlarda mülakat haksızlıklara yol açıyor. Biz bu 10 bin personel alımı için gerçekleştirilecek mülakatların takipçisi olacağız. Mülakatların kaldırılması için mecliste önümüzdeki dönemde aktif çalışmalarda bulunacağız" dedi.

KAMUBÜLTENİ - ÖZEL