Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Personeli Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 5 Ocak’ta başvuruları başlayan kamu personeli alımı 12 Ocak saat 23.59’da sona eriyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Personeli Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Karayolları Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı 7 müfettiş yardımcısı alımı yapmak için ilana çıktı. Yayımlanan ilanda sözlü olarak yapılacak giriş sınavı sonucunda 7 müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.

KPSS Şartı Var Mı?

Başvurular için sadece lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Başvurular 2021 veya 2022 yılı KPSS puanıyla yapılabilecek ve başvuru yapmak isteyen adayların bu yıllarda yapılan KPSS’den ilgili puan olan P48 puan türünden 85 ve üzeri bir puan alması gerekiyor.

Eğitim Şartı

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımında müfettiş yardımcılığı kadrosuna başvuru yapabilmek için en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkli yetkili makamlarca kabul edilen bölümlerden mezun olmak gerekiyor.

Yaş Şartı

Birçok alımda olduğu gibi bu alımda da yaş şartı bulunuyor. Başvuru yapmak isteyen adayların 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Yani başvuru yapacakların 1 Ocak 1988 tarihinden sonra doğmuş olması gerekiyor.

Başvuru Genel Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan şartları taşımak

b) Sağlık durumunun seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olduğunu/sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğunu başvuru esnasında (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden beyan etmek,

c) Erkek adayla için askerlikle ilişiği olmamak

d) Adli sicil yönüyle başvurusuna engel bir durumunun olmaması. Başvuru esnasında beyan edilmesi gerekiyor.

e) Başvuru tarihi itibariyle; son beş yıl içinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS/e-YDS) İngilizce dilinden asgari 70 (Yetmiş) ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan eşdeğer düzeyde puanı aldığını gösterir belge sahibi olmak,

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 21 Aralık 2022 saat 00.01 itibariyle e-Devlet üzerinden Karayolları Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden 12 Ocak 2023 saat 23.59’a kadar yapabilecektir.

Sınav Tarihi ve Yeri

En yüksek KPSS puanından başlanarak 5 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır. Giriş sınavı 14/15/16 Şubat 2023 tarihlerinde saat 10.00-16.00 saatleri arasında Karayolları Genel Müdürlüğü İnönü Bulvarı No:14 Yücetepe Çankaya/ANKARA adresinde sözlü olarak yapılacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /