Karayolları Genel Müdürlüğü İşçi Alımında Kura Tarihleri Belli Oldu

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 3.000 sürekli işçi alımı için belirlenen kura çekilişi tarihleri açıklandı. Çekiliş, 30-31 Mayıs 2023'te noter huzurunda gerçekleşecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü İşçi Alımında Kura Tarihleri Belli Oldu

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), merkez ve taşra teşkilatlarına 3.000 sürekli işçi kadrosu için başvuruları kabul edeceğini duyurmuştu. Bu kapsamda, işe alınacak adayların belirleneceği kura çekiliş tarihi resmi olarak açıklandı.

Kura Tarihi ve Detayları

KGM tarafından işe alınacak sürekli işçiler, İŞKUR'un belirttiği ve Yönetmeliğin 12. maddesine uygun olarak öncelikli adaylar da dahil, başvuran adaylar arasından belirlenecek. İlan edilen kadro sayısı kadar asıl ve bu sayının 3 katı kadar yedek aday, noter kurası ile belirlenerek, sınav gerektirmeksizin işe alınacak.

İlan edilen kadro sayısına eşit asıl ve bu sayının 3 katı kadar yedek aday için noter huzurunda kura çekimi, Türkiye Noterler Birliği'nin programına uygun olarak 30-31 Mayıs 2023 tarihlerinde KGM'nin konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Kura sonuçları, noter onayından sonra KGM'nin resmi web sitesi üzerinden duyurulacak.

Kura çekilişi sırasında, her bir il ve meslek grubu için ayrı ayrı ve kesintisiz kayıt tutulacak. Bu kayıtlar, ilin trafik koduna göre sıralanacak.

30 Mayıs 2023'te çekilecek olan iller arasında Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı ve diğerleri bulunurken, çekiliş Adana'dan başlayacak ve Kars'ta sona erecek.

31 Mayıs 2023'te çekilecek olan iller arasında ise Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir ve daha birçok il yer alıyor. Bu tarihte de çekiliş Kastamonu'dan başlayıp Düzce'de tamamlanacak.