Kamuya 6834 Memur Kadro Dağılımı Belli Oldu

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında kamuda istihdam edilmek için önemli kara yayımlandı. Kamuda 2 bakanlığın ve Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) boş kadroları açıklandı.

Kamuya 6834 Memur Kadro Dağılımı Belli Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı kamuda ihtiyaç olan ve boş olan kadrolar açıklandı. Boş ve dolu kadrolarda değişiklik yapıldı ve güncel liste açıklandı. Bu kadrolara istihdamın önü açıldı. 6834 memur ihtiyacı olan bu kurumlarda kadro dağılımı ve dereceleri belli oldu.

Resmi gazetede duyurulan kararda “Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda ekli listede gösterildiği şekilde değişiklik yapılmasına 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Başvuru Şartları Belli Mi?

Başvuru şartları için henüz bir açıklama gelmedi. Ancak alımların 2022 KPSS ile yapılması bekleniyor. Daha eski KPSS puanlarını kullanarak yapılacak alımlarda olabilir. Lisans mezunları için P3, ön lisans mezunları için P93 ve Ortaöğretim mezunları için P94 puan türü kullanılarak alımlar yapılacak.

İşte O Bakanlıklar ve Kadro Dağılımları

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /