Kamuya 6219 Personel Alımının Nasıl Yapılacağı Belli Oldu

Kamuya yapılacak 6219 memur personel alımı için detaylar açıklandı. Yapılan açıklamada, atamaların yapılacağı kamu kurumlarına ve atamaların nasıl olacağına yer verildi. İşte detaylar.

Kamuya 6219 Personel Alımının Nasıl Yapılacağı Belli Oldu

Kamuya 6 bin 129 personel alımının nasıl yapılacağı açıklandı.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine yapılacak atamalar için izin genelgesi yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafındna açıklanan atama izin genelgesinde , hangi kuruma kaç memur ataması yapılacağının detaylarına yer verildi. Atama genelgesinin yayımlanmasının ardından kamubulteni.com 'a çok sayıda soru geldi. Biz de soruları yanıtlamak ve adayların kafasındaki soru işaretlerini gidermek için bu yazımızı kaleme aldık.

HANGİ KURUMLARA ALIMLAR YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı "62 Kamu Kurum ve Kuruluşuna 6.219 atama yetkisi verildi.” ifadelerine yer verildi. 

Atama yapılacak kurumların listesine ve her kurum için alım sayısına gitmek için TIKLAYIN

ALIMIN NASIL YAPILACAĞI BELLİ OLDU

Kamu kurumlarına verilen bu 6219 memur atama izni , fakrlı başlıklar altında yapılacaktır. Bunlardan bazıları şu şekilde:

Açıktan alım,

Merkezi alım,

İstifa sonrası kuruma dönüş,

Kurumlar arası nakil.

6219 memur alımı bu yollarla yapılacaktır. Bu yollardan en çok kadronun açıktan alım ve merkezi atama yöntemleri ile doldurulması planlanıyor. 

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada , “2020 yılı için kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle atanacak ilave personel sayıları Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile belirlendi. Bu kapsamda, 62 Kamu Kurum ve Kuruluşuna 6.219 atama yetkisi verildi.” ifadelerine yer verildi. Karar kapsamında, 127 üniversiteye 1.016 ilave atama yapılacak. Böylece 2020 yılında açıktan ve nakil yöntemleriyle üniversiteler toplamda 1.651, diğer kurumlar da toplamda 6.650 ilave atama gerçekleştirmiş olacak. Peki siz hangi kuruma hangi bölümden atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kamu Bülteni Haber Sitesi (@kamu.bulteni)'in paylaştığı bir gönderi ()

KPSS MERKEZİ ATAMA TARİHLERİ

KPSS puanı ile merkezi atamalar Temmuz ayında yapılacak. KPSS ile ilk merkezi atama tercihleri  14-21 Temmuz , ikinci merkezi atama tercihleri ise 17-24 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Tercihler için duyuru yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN