Kamuya 20 Binden Fazla Personel Alınacak! Subay Alımı , Polis Alımı, Sağlık Personeli Alımı, Memur Alımı

Kamu kurum ve kuruluşlarından art arda yayımlanan ilanlara ilgi devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın 12 bin personel alımının yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na , Ticaret Bakanlığı'na, Polis Akademisi Başkanlığı'na, Üniversitelere ve kahraman Türk ordusuna yeni personel alımları için ilanlar yayımlandı. 

Kamuya 20 Binden Fazla Personel Alınacak! Subay Alımı , Polis Alımı, Sağlık Personeli Alımı, Memur Alımı

Sağlık Bakanlığı'nın 12 bin personel alımı yapılacağının duyurulmasının ardından binlerce sağlık personeli ÖSYM üzerinden tercih sürecine ilişkin bilgilendirmelere göz atarak, buradan tercihlerini yaparken (Sağlık Bakanlığı 12 Bin personel alımı için tercih işlemleri 7 Aralık 23.59'da sona erecek. İlgili kılavuza erişim ÖSYM'nin resmi sayfasından mümkün.) , Polis Akademisi Başkanlığı'nca yayımlanan 8 bin polis adayı öğrenci alımı için de yoğun ilgi var.  

Polis Akademisi Başkanlığı'nca yayımlanan resmi duyuruda ilgili polis adayı öğrenci alımı için başvuruların pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifreleriyle alınacağı kaydedilirken, Kontenjan dağılımı ve başvurularla ilgili, "Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2019 veya 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06/06/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (5.440) erkek, (960) kadın, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın olmak üzere toplam (8.000) öğrenci alımı yapılacaktır. Adaylar, 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında https://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir." denildi. 

Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na memur alımlarının da art arda duyurulduğu görülürken, Üniversitelere de ayrılan kontenjanlar dahilinde özellikle Sağlık alanında çok sayıda personel alımı yapılacağı görülüyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dış kaynaktan subay alımı için başvuru işlemleri devam ediyor. Haberin detaylarına erişim için https://www.kamubulteni.com/askeri-personeller/kara-deniz-ve-hava-kuvvetleri-komutanliklarina-subay-alimi-basvurularinda-h32503.html adresi ziyaret edilebilir.