Kamu kurumlarına memur alımı başladı! KPSS puanı olan baksın: 206 kişi istihdam edilecek

Memur ve işçi olarak istihdam başvuruları kabul edilmeye başlandı. 6 Kasım itibarıyla 206 kişinin KPSS sonuçları KPSS uygulaması üzerinden kamuoyuna açıklanacak. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Kamu kurumlarına memur alımı başladı! KPSS puanı olan baksın: 206 kişi istihdam edilecek

Çalışanlar ve memurlar için açık işe alım, KPSS puanlı veya puansız olarak yapılmaktadır. Bu doğrultuda son duyuru doğrultusunda 6 Kasım 2023 tarihinde başvuruların açılacağı kurumların detaylarını sizlere bildirmek istiyoruz.

Başvurular 6 Kasım 2023'ten itibaren başlıyor!

Kamu sektörü çalışanları ve memurlar, en az ilkokul ve en fazla lisans diplomasına sahip olmak koşuluyla KPSS sonuçlu veya KPSS sonuçsuz olarak istihdam edilmektedir. Bu kapsamda personel alımı 6 Kasım 2023'ten itibaren başlayacak.

Kamu kurumları resmi KPSS gereklilikleri olmayan işçileri de işe alıyor. 6 Kasım 2023'te başvuruları açılacak ihalelerin listesi şöyle:

TÜRKŞEKER çalışan alımı duyurusu:

TÜRKŞEKER, resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda, iki farklı üretim tesisinde toplam 115 kişiyi işe alacağını duyurdu.

Sonuç olarak, "Şeker fabrikasına 83, makine fabrikasına ise 32 kişi'' alım yapılacak ve 13 ilde işe alım gerçekleştirilecek. Başvuru için ön koşullar; eğitim düzeyinde en az ilkokul mezunu, Lise, ve meslek Lisesinde mezun olamk, apasiteye bağlı olarak en az 18, 35, 40, 45 ve 50 yaşını doldurmamış olmaktır.

EGM işe alımı, Şubat 2023'te KPSS puanı 60'a göre bir merkezi kuruluş ve iki bölgesel kuruluşta istihdam edilmek üzere yönetici alımını kapsamaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların 2022 KPSS şartı olarak KPSS sınavının lisans düzeyinde P3 puan türü en az 60 puanı almış olmaları ve 4 yıllık bir üniversiteden hemşirelik diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.

Başvurular ise 10 Kasım 2023'e kadar yapılmalıdır.

Sigorta ve bireysel emeklilik düzenleyici ve denetleyici kurumlarına memur alımı:

SEDDK profesyonel kadrosu dahil olmak kaydıyla bilişim alanında 10 sigorta uzmanı asistanı ve sigorta aktüerliği alanında 10 sigorta uzmanı asistanını işe alacak. Adayların 2022 ve 2023 KPSS sınavlarından 75 puan almaları ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren de 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Başvuruların ise 20 Kasım 2023'e kadar kabul edileceği bildirilmiştir.

Kamu İhale Kurumu personeli alımı:

Duyuruya göre, KİK görevlilerinin işe alım süreci kapsamında 15 kişi işe alınacaktır. Kamu İhale Dairesi Başkanlığı'nda Genel İdari Hizmetler de dahil olmak üzere üç farklı grupta 15 açık kadro bulunmaktadır. Hukuk Fakültesi'ne 4 kişi, İktisat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne 4 kişi, İnşaat Fakültesi'ne ise 7 kişi alımı gerçekleştiriyoruz.

Mersin büyükşehir bölgesi memur alım detayları:

Mersin Büyükşehir Belediyesi personel alımı, genel idari hizmet kademesinde işe alınacak 10'uncu derece personel için erkek ve kadın adaylar arasından gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 40 ön lisans mezunu, 10 üniversite mezunu memur alımı yapılacak.

Gökçesu Belediyesi Personel Alımı:

Yerel yönetim personel olarak bir mühendisi istihdam edecek. "Genel İdari Hizmetler" kursuna cinsiyet ayrımı yapılmaksızın inşaat mühendisi alımı yapılıyor.

Amasra Belediyesi Persdonel Alımı:

Yapılan duyuruya göre, belediyedeki eksikliğin giderilmesi amacıyla genel idari hizmet sınıfında iki polis memuru istihdam edilecek. Lisans düzeyinde işe alım şartlarından birisi KPSS'den en az puan almış olmaktır.